Hlavní obsah

Dukla - Sparta 0:0Sparta nezvládla ani třetí pražské derby, na Julisce jen remizovala

Praha

Ani ve třetím pražském derby se Sparta nedočkala výhry. Po domácí remíze s Bohemians a prohře v Edenu se Slavií nechala body i na Julisce, kde její partie s Duklou skončila po nezáživném průběhu bezbrankovou remízou. K vítězství měli dokonce blíž domácí, ale Holenda sám před Dúbravkou trefil jen tyč. Pro Stramaccioniho svěřence je remíza dalším nepříjemný mankem, neboť jejich ztráta na první příčky v tabulce může po nedělních duelech ještě víc narůst.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Biabiany (vpravo) a Podaný z Dukly.

Článek
Fotogalerie

Docela horká chvíle, kterou si musela Sparta hned v samém úvodu protrpět. Biabiany a po něm Dúbravka ji ovšem uhasili, protože francouzský legionář hlavičku Podaného z brány vykopl a následnou střelu Tetoura vytáhl gólman Dúbravka na roh.

Pro Stramaccioniho svěřence důležité, že dvě slibné příležitosti Dukly přečkali a po deseti minutách už tradičně potřebných na rozkoukání mohli hrozit i oni. Nejprve pokusem Václava Kadlece, poté průnikem Vatajelua a ve 23. minutě první vyloženou šancí, do které se dostal Kadlec hýřící hlavně zpočátku i na Julisce podobnou aktivitou, jako v minulém kole proti Teplicím.

Bibiany mu posadil na hlavu skvostný centr, ale brankář Rada předvedl ještě skvostnější zákrok.

Do další příležitosti už se ovšem Sparta hrající poprvé na podzim v naprosto stejné sestavě, jako v předchozím zápase, do přestávky nedostala, i když si jakousi převahu vytvořila. Bylo to však dáno spíše tím, že domácí se soustředili především na defenzivu, napadání soupeřových akcí a čekání na brejky, které bylo ovšem jen čekáním.

U statického fotbalu bez pohybu, potřebného zrychlení, důrazu v osobních soubojích a hlavně bez nápadu a momentu překvapení zůstávala Sparta i po změně stran, takže na Julisce se odvíjela hodně nezáživná partie.

Po hodině se na trávníku objevil Rosický, ale ani on hosty neprobral. Do největší šance zápasu se tak po zaváhání Štětiny dostal Holenda. Sám před Dúbravkou však trefil jen tyč, a protože na druhé straně si Rada poradil s Marečkovou střelou a Dúbravka v nastaveném čase vyrazil ránu střídajícího Brandnera, skončilo utkání přes závěrečné vzepětí Dukly bezbrankovou remízou.

Dukla Praha - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Hrabovský, Arnošt. ŽK: Miloševič, Podaný, Holenda, Brandner (všichni Dukla). Diváci: 6500.
Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Miloševič, Holík (83. Bezpalec), Tetour - Schranz (79. Koreš), Holenda, Preisler (87. Brandner). Trenér: Hynek.
Sparta: Dúbravka - Zahustel, Štetina, Hovorka, M. Kadlec - Mavuba (83.Plavšič), Mareček - Biabiany, Lafata (71. Šural), Vatajelu (60. Rosický) - V. Kadlec. Trenér: Stramaccioni.

Reklama

Související témata: