Hlavní obsah

Byli bychom snílci, kdybychom mysleli, že hrajeme o titul, uznal Kadlec po další ztrátě Sparty

Praha

Mizérie, v níž se fotbalová Sparta na podzim na soupeřových hřištích topí, nemá konce. Ani na pražské Julisce nevyhrála, i když hrála pomalu v domácím prostředí, neboť její fanoušci měli pochopitelně v hledišti výraznou převahu. Letenským to ale nic platné nebylo. Ani v třetím pražském derby nevyhráli, takže pokud Plzeň porazí dnes Bohemians, jejich manko na ligového lídra naroste už na dvanáct bodů. „Byli bychom snílci, kdybychom si říkali, že hrajeme o titul,“ přiznává sparťanský útočník Václav Kadlec, že jeho tým je z boje o ligový primát už teď odepsaný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec ze Sparty po neproměněné šanci a brankář Dukly Filip Rada.

Článek
Fotogalerie

Vaše bodová ztráta nejspíš nemusela narůst do tak hrozivých rozměrů, kdybyste po třiadvaceti minutách proměnil stoprocentní šanci, do které jste se dostal.

Nejsem hlavičkář, proto jsem se snažil trefit hlavně bránu. Tlačil jsem míč na zem, ale bohužel jsem trefil přímo gólmana. Kdybych dal balón jen o pár centimetrů jinam, asi by to byl gól.

Jenže to jsou kdyby...

Vyčítám si to, samozřejmě. Jít to vedení, vyvíjel by se zápas nejspíš jinak. Dukla je mužstvem, které chce hrát fotbal a nesmířila by se s tím, že prohrává. Otevřela by hru, takže by se nám hrálo mnohem lépe. I mě, protože bych nebyl tak odříznutý, jako v dalším průběhu utkání.

Možná to bylo i tím, že jste se po změně stran přestěhoval na levé křídlo...

Tím to nebylo, protože už bylo jedno, kdo kde hrál. Hráli jsme neurovnaně, dopouštěli se stejně jako Dukla spousty nepřesností, takže fotbal moc ke koukání nebyl.

Přitom jste začali docela slibně a zdálo se, že navážete na předchozí domácí zápas s Teplicemi.

Začátek opravdu nebyl špatný, drželi jsme míč, měli převahu, ale nic jsme z toho nevytěžili. Pak už se ale naše hra proměnila v křeč, kdy jsme nevěděli, co hrát.

Však už jste si také žádnou další šanci nepřipravili. Ta vaše byla první a zároveň poslední.

Ještě před tím jsem střílel, ale mohl jsem míč trefit lépe. A pak jsme měli ještě jednu možnost. Škoda, že Vatajelu střílel, kdyby nahrál Lafatovi před prázdnou bránu, ten by tam míč uklidil.

Po změně stran už jste ale žádnou možnost neměli. Dostavila se jen křeč, jak jste vaši hru výstižně pojmenoval.

Opravdu to nebylo dobré. Přitom jsme chtěli hrát pořád stejně, ale už jsme se nemohli do hry dostat.

Nakonec jste mohli mluvit o štěstí, že jste na Julisce neprohráli. Dukla trefila tyč a minimálně dvě další příležitosti v samém závěru spálila.

Hráli jsme už otevřeně a Dukla toho využívala. Holendovi, stejně jako mě v první půli, chyběly centimetry, aby dal gól. Při jeho střele do tyče jsme skutečně měli štěstí.

Nepomohl ani příchod Rosického, ktrerý nastoupil na poslední půlhodinu.

Má to těžké. Pokaždé když nastoupí se čeká, že něco udělá, ale vždy to možné není. Proti Dukle se mu nepovedlo pár balónů,  ale to bylo tím, že neechce hrát alibistický fotbal.  Chce něco vymyslet a udělat.

Bod jste sice získali, ale i ten je ztrátou, protože jste vlastně vedoucí Plzni nahráli na další smeč. Jestliže dnes vyhraje, budete na ni ztrácet už dvanáct bodů, což by znamenalo, že titul je ztracený.

Plzeň si vede velice dobře a má titul ve svých rukou. Jestli bude takto dál pokračovat, primát si pohlídá. Vzájemný zápas nás čeká už v příštím kole. Nepůjdeme do něho jako favorit, můžeme jen získat. Byli bychom ale snílkové, kdybych si říkali, že hrajeme o titul.

Reklama

Související témata: