Hlavní obsah

Baník - Zlín 2:2Ostrava poosmé za sebou nevyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Džafič 0 : 1
21. Mehanovič 0 : 2
38. De Azevedo 1 : 2
57. Baroš (penalta) 2 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Ostravy se v 9. ligovém kole rozešli se Zlínem smírně 2:2. Baník na svém stadiónu potřetí za sebou dorovnal dvougólovou ztrátu, ale stačilo to jen na čtvrtou domácí remízu. Nováček čeká na tříbodový zisk už osm kol a figuruje na třináctém místě tabulky. Alespoň remízu Baníku zajistil v 57. minutě svým třetím gólem v sezoně z penalty Milan Baroš. Zlín uhrál první venkovní bod v sezóně a je osmý.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zprava Bronislav Stáňa a Milan Baroš z Baníku, vlevo rozhodčí Emanuel Marek.

Článek

Zlín učinil po čtvrtečním pohárové prohře 0:3 v Moskvě na půdě Lokomotivu hned šest změn v sestavě a k prolomení nejhorší prvoligové obrany mu postačily necelé tři minuty. Džafič na levé straně zamotal Bredu a pak přízemní ranou na vzdálenější tyč překonal i Vaška.

Nástup hostů mohl být ještě drtivější. Gajič v šesté minutě dobře hlavičkoval po standardní situaci a Vašek zažehnal katastrofu reflexivním zákrokem. Po čtvrthodině se k mocnému chvilkovému tlaku nadechli i domácí. Susovu ránu Dostál vytlačil na roh, po němž Breda hlavičkoval do břevna a záhy z dálky nepřekonal gólmana ani Hrubý.

Otevřený fotbal nenudil. Po další standardce opět málem udeřil Zlín, i Gajičovu hlavičku však zastavilo břevno. Ovšem domácí svou normu dvou obdržených gólů na utkání stihli naplnit už za 21 minut. Smrtící brejk z levé strany dotáhl Mehanovič, který šajtlí lehce obstřelil Vaška.

Baník doma potřetí za sebou dopřál soupeři dvoubrankové vedení, až pak začal stahovat. Ostrava v závěru půle získala navrch a ještě před přestávkou docílila kontaktní trefy, když De Azevedův centr z přímého kopu se zřejmě bez teče zakroutil až za brankáře Dostála.

Historie se i do třetice opakovala. Po promarněném brejku a příležitosti Šašinky protlačil Granečný v 57. minutě balon na Baroše, ten se prosmýkl středem zlínské obrany a po faulu gólmana Dostála se sám úspěšně zhostil exekuce pokutového kopu.

"Ševci" kontrovali zvýšenou ofenzivou a Ekpai jim málem vedení vrátil, ale Vašek proti němu vyběhl včas. Oba týmy se útočnou aktivitou postaraly o poutavý a napínavý závěr. Obrat mohl čtvrthodiny před koncem dokonat zlínský odchovanec Poznar, ale do jeho rány na poslední chvíli vložil nohu jeden z hostujících beků.

Fotbalová liga - 9. kolo:
Baník Ostrava - Fastav Zlín 2:2 (1:2)
Branky: 38. De Azevedo, 57. Baroš z pen. - 3. Džafič, 21. Mehanovič. Rozhodčí: Marek - Kubr, Vlasjuk. ŽK: Granečný, J. Šašinka - Dostál, Ekpai. Diváci: 6373.
Ostrava: Vašek - Breda (32. Granečný), Pokorný, Šindelář, Sus - De Azevedo, Hlinka, Hrubý, Stáňa (83. O. Šašinka) - J. Šašinka (74. Poznar), Baroš. Trenér: Kučera.
Zlín: Dostál - Kopečný, Janíček, Gajič, Holzer - Hnaníček (51. Hronek), Jiráček - Ekpai (86. Bačo), Mehanovič (78. Vukadinovič), Džafič - Beauguel. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články