Hlavní obsah

Spasitel Baroš byl u obou gólů Baníku. Naše začátky jsou ale tragické, upozornil

Ostrava

I čtvrtý domácí ligový zápas Baníku skončil nerozhodným výsledkem. Po Slavii, Teplicích a Jablonci si z vítkovického stadiónu odvezl bod za remízu 2:2 i Zlín. Souboj 9. kola měl navíc velmi podobný scénář, jako dva předešlé. Baník velmi rychle prohrával a ve druhém poločase honil alespoň bod. Ten nakonec zařídil proměněnou penaltou Milan Baroš.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zprava Bronislav Stáňa a Milan Baroš z Baníku, vlevo rozhodčí Emanuel Marek.

Článek

„Ten vstup do utkání máme opravdu tragický. Už si ani nemůžeme říkat, že je to smůla," nedokázal Baroš najít vysvětlení pro opakující se mizerné začátky utkání. Zlín z první střely vedl, gól slavil i po druhé přímé ráně na branku. „Není to jednoduché pak hrát. Když je to po dvaceti minutách nula dva, jdou hlavy jdou dolů. Nicméně kluci zaslouží respekt za to, že to nevzdají. Odmakali jsme to, měli jsme šance, druhou půli jsme byli lepší a mohli jsme vyhrát. Bohužel, my ty góly, které dostáváme, nedáme," řekl Baroš.

Zastal se i chybující obrany. „Dostáváme hodně gólů a kritika míří na obránce, ale za ty góly můžeme všichni. Nezahušťujeme prostor, nemáme odražené balóny. Když ztratíme balón, tak se hádáme s rozhodčím, zatímco soupeř okamžitě rozehraje a už se to valí. Obránci to pak mají těžké. I dnes vyhráli hromadu soubojů, odvrátili spoustu akcí," zastal se spoluhráčů.

Ostravský prapor zvedl právě on. První branka padla po faulu na něj, vyrovnávací zařídil sám, když si po přihrávce Granečného došel pro pokutový kop, který sám proměnil. „Chtěl jsem být u míče dříve, pokopl jsem si ho, brankář mě sundal. Myslím, že byla jasná," líčil Baroš.

Baník čeká na výhru už osm kol, v reprezentační přestávce ho tak čeká hromada práce. „Tlak bude větší a větší, bodů nemáme moc. Budeme muset začít ty zápasy zvládat, abychom se dostali z nejhoršího. Když se nenastartujeme, bude to horší a horší," připomněl trenér Baníku Radim Kučera. „Nechci hráče nějak obhajovat, nebo je omlouvat. Ale na hřišti nepůsobíme, že by nás někdo přejel. Nemyslím si, že bychom byli v herní krizi. Výsledkové možná. Budeme s hráči mluvit, zkoušet všechno možné. Už by to nějaký výsledek chtělo," odtušil Kučera.

Reklama

Související témata: