Hlavní obsah

Sestřelil Brno a je opět v hledáčku reprezentace. Kdyby mě kouč nominoval, hned přijedu, hlásí Necid

Praha

Do Slavie se její odchovanec Tomáš Necid vrátil před necelým měsícem. Za tu dobu už stihl osmadvacetiletý kanonýr v jejím dresu vstřelit pět gólů. Jeden v Evropské lize Maccabi Tel Aviv, dva v MOL Cupu Třinci a v neděli dvěma trefami hlavou sestřelil Brno.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Tomáš Necid ze Slavie (vpravo) se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

To je parádní bilance. Proti Brnu jste těch gólů mohl dát víc, nemyslíte?

Chtěl jsem jich dát víc, ale v první řadě jsem rád, že jsme vyhráli a samozřejmě i za ty dvě trefy. Do půle jsme mohli vstřelit víc gólů, dvakrát jsme trefili tyč. Povedlo se to až ke konci poločasu, ulevilo se nám.

Oba góly Brnu jste dal hlavou...

Při tom prvním mi Hušbauerův perfektní centr spadl na hlavu. Měl jsem na zádech obránce, nebylo to lehké, ale míč jsem uklidil k tyči. Při centru Van Burena ve druhé půli jsem měl víc volného prostoru i času míč usměrnit. Brána byla odkrytá.

Čekalo se, že nastoupí Milan Škoda, ale ten nebyl kvůli zdravotním problémům ani na lavičce. Kdy jste se dozvěděl, že budete hrát?

Ráno před utkáním, ale já se na každý zápas připravuji tak, abych byl kdykoliv připravený od začátku.

Po utkání jste byl ústřední postavou děkovačky a oslav s Tribunou Sever, jaké to bylo?

Nádherný zážitek, je to super oslava. Na to jsem se těšil a doufám, že takových oslav bude ještě víc. Je to úplně něco jiného, než když jsem tu byl před třemi roky na hostování. Tehdy jsme byli dole, teď jsme hodně nahoře.

Cítíte se po utkání s Brnem jako spasitel?

Vůbec ne! Zápas jsem nezachraňoval jen já, ale výborně zahráli všichni. My jsme dominovali celý zápas a byla jen otázka času, kdy ten gól dáme. Nebyli jsme ani nervózní. Měli jsme spoustu příležitostí v prvním poločase i ve druhém. Dali jsme jen dva góly, ale i takový je fotbal. Hlavní jsou tři body.

Byl to nejdominantnější výkon týmu od vašeho návratu do Slavie?

Asi jo. My jsme dobře hráli a kombinovali. Brno bylo zatažené, to se pak hraje těžko. Přesto jsme si vytvořili spoustu šancí, jen nám to tam dlouho nespadlo.

Slavia nedává moc gólů, i když má šance, pracujete na zlepšení koncovky?

Důležité je, že ty šance máme. Horší by bylo, kdyby nebyly. Pak už je jen otázka, jestli gól dáme nebo ne. Ale šance prostě musíme proměňovat. Na zakončení pracujeme.

Plzeň je před vámi o osm bodů. Budete v jejím duelu v příštím kole na Letné fandit Spartě?

Důležité je, že náskok nenarostl. Každý bod může být klíčový. Museli jsme vyhrát a jsem rád, že jsme to zvládli. Ale Spartě fandit nebudu, vždycky jen Slavii. My máme s Plzní ještě dva zápasy, ty budou rozhodující.

Nemrzí vás trochu, že teď začíná reprezentační pauza, když jste se tak rozjel?

Věřím, že to takhle dobře bude pokračovat i po té pauze.

Dostal jste se mezi náhradníky v reprezentaci. Povzbudilo vás to trochu?

Jasně, poslední rok a půl jsem vypadl z reprezentace, to mě mrzelo. Jsem rád, že jsem alespoň mezi náhradníky. Věřím, že když budu takhle pokračovat, tak ta pozvánka přijde. Ale důležité je, abych hrál, dával góly a tým vyhrával.

A kdyby vám trenér národního mužstva Karel Jarolím zavolal, že máte přijet na sraz místo Škody?

Tak bych okamžitě přijel.

Reklama

Související témata: