Hlavní obsah

U nás je to spíš o psychice, ne o kvalitě, uznal po porážce na Slavii kouč Brna

Praha

Brno prohrálo počtvrté v řadě a je přibité ke dnu tabulky. V Edenu vyslalo na branku Slavie jedinou střelu, s níž si však Jan Laštůvka lehce poradil. Jinak bylo zcela neškodné a může děkovat gólmanovi Pavlu Halouskovi, že neodjelo s debaklem. Navíc dvě střely domácích ještě rozezvučely brankovou konstrukci.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Kouč Brna Richard Dostálek udílí taktické pokyny během zápasu se Slavii.

Článek

„Především musím říct, že jsme museli před tímto utkáním z různých důvodů udělat čtyři změny v sestavě," vysvětlil na úvod pozápasové tiskové konference kouč Richard Dostálek. „Měli jsme trochu obavu, co to udělá, hráči nejsou sehraní. Na Slavii jsme přijeli s respektem, ale ne strachem. Naším cílem bylo dobře bránit a pokoušet se o brejky. Záměr se nám dařilo naplňovat dlouho, ale k brejkům jsme se nedostali. Ztráceli jsme hodně míčů, proto jsme nebyli nebezpeční," dodal.

V Edenu potkal ještě pár lidí, které zná ze svého působení ve Slavii. „Nedá se to srovnat, já jsem zažil ještě dřevěný Eden, kde fanoušci dupali, aby byla nějaká atmosféra. Teď má Slavia krásný stadión a báječné fanoušky, kteří vytvářejí skvělou atmosféru," nabídl srovnání po třinácti letech.

Teď má však jiné starosti. Brno pod ním porazilo jen Spartu, všechny ostatní zápasy prohrálo. „U nás to teď je o psychice, ne o kvalitě," přiznal Dostálek. „Máme před sebou reprezentační přestávku. Ta zářijová nám uškodila, doufám, že nám ta říjnová pomůže," přál si.

V Prostějově si zachytal víc

Brno zejména v první půli držel dvaadvacetiletý gólman Pavel Halouska. „Ukázal, že není Melichárkovou dvojkou nadarmo. Měl v první půli dobře postavené tyče a chytil ještě minimálně tři gólovky. Ukázal svoji kvalitu," pochválil brankáře, který poprvé nastoupil v základní sestavě, protože jednička Dušan Melichárek je v trestu za vyloučení.

„Hlavně začátek zápasu byl náročný, ale dlouho jsme se drželi, škoda gólu do šatny. Kluci zápas odjezdili, nedostali jsme ani tolik branek. Pro mne to byl i přes dvě inkasované branky krásný debut v úžasné atmosféře, věřím, že mě posune zase výš. Mám dobrý pocit, že jsem měl pár dobrých zásahů. Zachytal jsem si hodně, ale když jsem byl v Prostějově, zachytal jsem si i víc," vyprávěl brněnský gólman.

Inkasované branky od Tomáše Necida ho ale mrzely. „Při té první, která byla hodně zblízka, jsem zareagoval pozdě. Při té druhé jsem byl na přední tyči, než jsem se stihl přesunout, bylo to tam," řekl k inkasovaným gólům.

I když je Zbrojovka v tabulce poslední, nevěší hlavu. „Jdeme dál, všichni víme, o co hrajeme. Musíme podat minimálně takový výkon, jako v Edenu. Nepanikaříme, musíme si chyby rozebrat s chladnou hlavou a zaměřit se na jejich odstranění, teď v pauze na to bude čas," dodal Halouska.

Reklama

Související témata: