Hlavní obsah

Jedeme si svoje, ale takový náskok nikdo nečekal, ujišťuje plzeňský žolík Zeman

Plzeň

Usedl na židli, přisunul si mikrofón. Tiskový mluvčí mu vzápětí pogratuloval k asistenci na vítězný gól v nedělním duelu s Bohemians 1905 (2:1). „Byly dvě," culil se záložník Martin Zeman, který přihrával i na vyrovnávací branku. Blýská se mu na lepší časy. Poslední dva zápasy Viktorie v roli střídajícího hráče významně ovlivnil. Na gól přihrál i ve čtvrtek v Evropské lize proti Beer Ševě (3:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Martin Zeman

Článek

„Můžu vypadat jako žolík. Ale beru to tak, jak to je. Snažím se pomoct týmu, teď to dvakrát po sobě vyšlo," zářil Zeman. Kouč Pavel Vrba ho poslal v neděli na trávník od začátku druhé půle, nezvykle na pravý kraj středové řady. Zeman dvěma precizními centry levačkou zařídil obrat. Prvním našel hlavu Krmenčíka, druhý posadil na hlavu Havla.

„Na tréninku jsem to zprava zkoušel, vycházelo mi to. Nacvičovali jsme zrovna situace, které se povedly s Beer Ševou. Nemám s tím problém. Může to být i výhoda, že centry letí směrem k brance. V Evropě se běžně hraje přes nohu. Mám pak víc možností, co s míčem udělat," uvedl 28letý záložník.

Proti Opavě v základu

Obratu s houževnatými Klokany si moc považuje. Stejně tak 12bodového náskoku na Spartu. „Možná jsme si mysleli, že Bohemka bude hrát víc dopředu. Inkasovaným gólem jsme si to udělali zbytečně těžký. Vždycky je strašně cenné, když zvrátíte výsledek," pochvaloval si Zeman, který odmítl, že o titul si to Plzeň rozdá už jen se Slavií.

„Nikdo určitě nečekal, že po devíti kolech budeme mít na Spartu takový náskok. Samozřejmě nás to těší. Ale my se soustředíme jen na sebe, jedeme si svoje," pověděl záložník. Sezónu začal v základní sestavě, v úvodních čtyřech kolech se objevil mezi vyvolenými. Po Jihlavě se z něj ale stal náhradník. Doufá, že se jeho pozice nyní změní. „Každý z lavičky může klidně hrát v základu. Sestavě, která nyní dostává zelenou, se daří, není důvod něco měnit," zůstává v klidu Zeman.

Ve čtvrtek v MOL Cupu proti Opavě nastoupí od první minuty. Vrba dopředu avizoval, že dá šanci méně vytíženým hráčům. „Tito kluci dostanou s Opavou velký prostor. Uvidíme, jak to dopadne. Třeba mi před zápasem na Spartě zamotají hlavu," uvedl Vrba.

Reklama

Související témata: