Hlavní obsah

Zbrojovku přišel zachránit Pivarník. Po podzimu chceme šestnáct bodů, stanovil si

Brno
Aktualizováno

Vedení fotbalové Zbrojovky, která se topí na dně prvoligové tabulky, si ho vybralo, aby dovedl brněnský celek k záchraně. Padesátiletý kouč Roman Pivarník, jenž naposledy vedl Plzeň, kde letos v dubnu nuceně skončil, podepsal v moravské metropoli dvouletou smlouvu. S sebou si přivedl asistenta Tomáše Truchu a trenéra brankářů Martina Vaniaka. Dosavadní kouč Richard Dostálek přešel k juniorskému týmu. Lukáš Přerost u týmu skončil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Roman Pivarník.

Článek

Jak dlouho jste zvažoval brněnskou nabídku?

Krátce. Nebylo se moc nad čím rozmýšlet. Zbrojovka je tradiční klub se skvělým zázemím a početnými fanoušky. Po letech kočování budu navíc působit poblíž svého olomouckého bydliště. Dohoda byla hodně rychlá.

Proč jste si neponechal nikoho z dosavadního realizačního týmu?

Hlavně proto, že jdu k mužstvu v rozehrané soutěži a musíme okamžitě dělat výsledky. S kolegy Truchou a Vaniakem si velmi dobře rozumíme a oni sdílejí moji fotbalovou filozofii. Navíc dobře znají veškerá cvičení, jimž se budeme věnovat na trénincích.

S jakými ambicemi k brněnskému celku nastupujete?

Po podzimu bychom rádi měli aspoň šestnáct bodů a vytvořili si tak předpoklady pro záchranu, v níž pevně věřím.

Proč má podle vás Zbrojovka po devíti ligových kolech jen čtyři body?

Naživo jsem v této sezóně viděl tři její zápasy. V některých, které dobře rozehrála, jí chybělo víc štěstí. A přibývající porážky dolehly na psychiku mužstva. Na ní teď musíme v reprezentační pauze zapracovat.

Má vůbec kádr Brna na záchranu mezi elitou?

Kdybych nebyl přesvědčený, že ano, tak bych do toho nešel. Je zde rozhodně konkurenceschopný tým. Problémy s udržením bude mít minimálně šest dalších celků. Možná i víc. Rozhodovat budou různé věci. Třeba klima v kabině nebo to zmíněné štěstíčko. Čekám velký tlak, ale musíme všichni táhnout za jeden provaz a společným úsilím splnit úkol, který před námi stojí.

Už jste některého z fotbalistů Zbrojovky v minulosti vedl?

Ne. Ani jednoho. Hráče pochopitelně znám, ale nějak víc osobně jsem dosud nepoznal žádného. Všichni mají rovnou šanci dostat se do základu. Já totiž nikdy příliš neřeším, co bylo, ale hledím do budoucnosti.

Jak důležitý bude pro Brno nejbližší domácí duel se Slováckem?

Aby se naše tříbodová ztráta na týmy před námi nenavýšila, tak doslova klíčový. To ale bude platit i pro všechna naše další utkání.

Reklama

Související témata: