Hlavní obsah

Pokorného chce italské Crotone. Nemáme zájem ho prodat, zní z Baníku

Ostrava
Aktualizováno

Tým italské Serie A Crotone si vyhlédlo obránce Jakuba Pokorného a Baníku Ostrava za něj nabídlo půl miliónu eur (téměř 13 miliónů korun). Klub ale o uvolnění 21letého reprezentanta neuvažuje. Podobně se před několika dny ligový nováček zachoval i v případě Brazilce Carlose De Azeveda. Také francouzský prvoligový Angers předložil konkrétní nabídku, kterou ale vedení Baníku odmítlo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jakub Pokorný (zcela vpravo) z Baníku při zápase se Zlínem. Na snímku jsou ještě jeho spoluhráči Martin Šindelář a Jakub Šašinka.

Článek

„Snažíme se budovat tým s perspektivou a dlouhodobým výhledem. Jakub patří k hráčům, kteří by časem měli patřit k pilířům základní sestavy," řekl sportovní manažer Baníku Ostrava Dušan Vrťo. „Jakuba nyní rozhodně neuvolníme. Nejsme nuceni prodávat hráče za každou cenu. Muselo by se jednat o opravdu lukrativní nabídku," vysvětlil Vrťo.

Pokorného si do Ostravy přivedl loni v létě trenér Vlastimil Petržela z druholigového Znojma. Od té doby mládežnický reprezentant odehrál v dresu Baníku 27 zápasů, z toho 19 ve druhé lize. Zaujal i nového kouče Baníku Radima Kučeru, který jej vedl právě ve Znojmě a při tvorbě základní sestavy Baníku jej v této sezóně opomenul jen ve dvou případech.

Pokorný patří do výběru reprezentační jednadvacítky a nechybí ani v nominaci Vítězslava Lavičky pro nadcházející utkání Lvíčat s Chorvatskem.

Reklama

Související témata: