Hlavní obsah

Krmenčík je volný, Spartu prožene! Za filmování dostali s Chramostou pokutu

Aktualizováno

Reprezentační útočník Michael Krmenčík o utkání na Spartě nepřijde. Disciplinární komise potrestala fotbalistu Plzně za filmování pokutou 40 tisíc korun. Stejně dopadl také Jan Chramosta z Mladé Boleslavi. Naopak Pavel Vyhnal z druholigové Vlašimi dostal za simulování stop na jeden soutěžní zápas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Michael Krmenčík střílí gól na 2:0 při utkání na Spartě.

Článek

Čekalo se na tak trochu přelomové rozhodnutí. Do disciplinárního řádu byl vrácen paragraf umožňujícví trestat simulanty. Komise se pak řídí posudkem nově vzniklé Sportovní rady, která ve třech případech poprvé v sezóně doporučila zahájit řízení za přečin narušení řádného průběhu hry.

Michael Krmenčík z Plzně za filmování v utkání se Zlínem a Jan Chramosta z Mladé Boleslavi za stejný přečin v duelu s Plzní zaplatí pokutu 40 tisíc korun.

„V jejich případě se jednalo o pokus získat pro družstvo neoprávněnou výhodu, který byl dokonán možností zahrávat přímý volný kop z bezprostřední blízkosti pokutového území. Protože však vliv na průběh utkání mělo jejich jednání minimální a vliv na výsledek byl nulový, uložili jsme v jejich případě pouze pokutu - při spodní hranici aplikovatelné pro první ligu," vysvětluje Richard Baček, předseda disciplinární komise.

Krmenčík, jenž se sedmi góly vede tabulku střelců, tak nepřijde o nedělní šlágr na Letné. Proti Spartě má příznivou bilanci, v minulých zápasech ji hned dvakrát sestřelil.

Naopak Pavel Vyhnal z Vlašimi si za filmování v druholigovém zápase s Ústím nad Labem jeden zápas nekopne. „V jeho případě se jednalo o získání neoprávněné výhody, která měla podstatný vliv na průběh utkání a zásadní vliv na výsledek. Proto jsme přistoupili k uložení daleko přísnějšího trestu," poukazuje Baček.

Reklama

Související témata: