Hlavní obsah

Slavia poprvé vyhrála venku! Konečně jsme to zlomili, radoval se střelec Škoda

Po čtyřech remízách dokázala Slavia poprvé v této ligové sezóně vyhrát na hřišti soupeře, když vyhrála 2:0 na hřišti Karviné. Střelecky se v první půli prosadil po rohovém kopu Milan Škoda, konečnou podobu výsledku dal po hrubce domácí obrany Nizozemec Van Buren. „Konečně jsme to prolomili. V předchozích zápasech nám nevycházely začátku utkání. Tady jsme se naopak dostali do vedení a pak to už udrželi. Karviná byla ale opravdu těžký soupeř,“ řekl Škoda.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Milan Škoda (vlevo) ze Slavie a Filip Panák z Karviné.

Článek
Fotogalerie

Byl v těch utkáních, které jste nedotáhli k vítězství a dnes nějaký zásadní rozdíl?

Těžko se to hodnotí, protože každý ten zápas byl úplně jiný, První dva zápasy venku jsme neměli tolik šancí, v Olomouci jsme se sice dostali do vedení, ale pak jsme dostali blbý gól. Ve Zlíně jsme zase inkasovali z penalty v nějaké devadesáté minutě. Tady jsme se dostali do vedení, domácí pak sice měli tlak, ale udrželi jsme to. A o přestávce jsme si řekli, že musíme nastoupit úplně jinak. Ve druhém poločase už jsme byli organizovaní a domácí se už tolik do tlaku nedostávali. Pak jsme přidali po jejich chybě druhý gól a konec už jsme zvládli dobře.

Soupeře jste udrželi mimo dostřel. Na Kováře šla jediná přímá střela. To se pak náskok lépe brání, ne?

To ano, ale po našem gólu jsme nějakých dvacet minut byli docela pasivní, málo důrazní. A oni tam měli nějaké závary. Netrefili tolikrát branku, ale byly to nebezpečné situace.

Váš gól padl po rohu. Byla to secvičená akce? Van Buren vám to tam pustil.

Máme to secvičené, ale mělo to být trochu jinak. Balón měl jít na přední, ale asi to mělo být více vzduchem. Ale nakonec to ke mně propadlo, takže žádný problém. Se štěstím mi to pak zapadlo k zadní tyči.

Ruku máte popsanou, to jsou nějaké taháky?

Mám tam ty standardky. Máme jich moc, tak jsem si je napsal.

Která byla ta gólová?

Těžko říct. Asi ta na první tyč.

Reklama