Hlavní obsah

Můžeme Spartu dorazit! vyzývá rozjetý plzeňský Kopic

Nemá rád velká slova, prožívá však nejlepší období své fotbalové kariéry. S příchodem kouče Vrby ožil v Plzni, usadil se v základní sestavě národního týmu a jak v Ázerbájdžánu, tak doma proti San Marinu skóroval. „Nemám rád přirovnání, že mám nejlepší formu v životě, ale cítím se dobře. V Plzni však máme tak vyrovnaný kádr, že když se mi nepovedou dva zápasy, jsem zase jen na lavičce,“ usmívá se sedmadvacetiletý záložník Viktorie před bitvou na Spartě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dva pěkně ostré kraje Plzně. Vlevo Jan Kopic, vpravo Milan Petržela.

Článek
Fotogalerie

Nemluví do větru. Váží si, jak se všechno v dobré obrátilo. Ještě na jaře nastupoval spíš jako náhradník a řešil osobní patálie.

Půjčil půl miliónu korun muži, který byl posléze souzen jako drogový dealer. Kopicův tehdejší spoluhráč Ondřej Vaněk pak měl u stejného výtečníka shánět drogy. Oba fotbalisté tak museli vypovídat u soudu. A Kopicovi v televizi přišili přezdívku Bankéř amatér...

„Sem tam ji slyším, počítal jsem s tím. Byl jsem neopatrný. Vím, že jsem udělal chybu. Teď už si dám pozor. Fotbal mi pomohl, přečkal jsem nepříjemné chvíle úplně v pohodě," ujišťuje.

Na mušce mají i nový rekord

Podzim má náramný, a tak by měl patřit k největším zbraním Viktorie ve šlágru na Letné. Plzeň ještě v lize neztratila ani bod a na Spartu má obří náskok 12 bodů.

„Každý náš zápas na Letné je strašně vyhecovaný. Dřív se spíš Plzeň hecnula na Spartu. Teď jsou role trochu jiné, spíš se Sparta hecne na Plzeň. Jedeme na vítězné vlně, chceme dobrý výkon předvést i na Letné," líčí Kopic.

Výrazný bodový rozdíl mezi soupeři podle něj na hřišti až tak vidět nebude.

„Očekávám spíše vyrovnaný boj, protože se na nás bude chtít Sparta chytnout a napravit sezónu. Od takového zápasu se mohou odrazit, což jim ale nebudeme chtít dovolit. Můžeme ji dorazit. Patnáct bodů už by byl moc velký rozdíl," plánuje Kopic.

Plzeň vyhrála všech devět úvodních kol, což se dosud povedlo právě jen Spartě v roce 2011. Pokud Viktoria vyhraje i na její půdě, symbolicky tak ve vzájemném duelu rekord překoná. „Los vyšel docela dobře... Hlavní motivací jsou pro nás tři body, ale rekord bychom brali jako zajímavý bonus," culí se Kopic.

Utkání 10. ligového kola Sparta - Plzeň se hraje v neděli od 18:00. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: