Hlavní obsah

Pivarníkovi brněnská premiéra vyšla. Kluci si hrábli na dno, pochválil svůj nový tým

Brno

Fotbalisté Brna s novým trenérem Romanem Pivarníkem po čtyřech porážkách v řadě konečně zabrali. V duelu blízkých soupeřů zdolala Zbrojovka Slovácko 2:1 a opustila poslední příčku prvoligové tabulky.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Trenér Roman Pivarník přijímá gratulace po vítězné premiéře na brněnské lavičce.

Článek

„Je skvělé, že jsme se bodově dotáhli na mužstva nad námi. Kluci plnili do puntíku stanovenou taktiku. Z kompaktního bloku se nám dařilo přecházet do rychlých protiútoků. Dva z nich jsme přetavili v góly. Hrábli jsme si až na dno fyzických sil, prokázali jsme bojovné srdce," rozplývá se Pivarník po povedené premiéře na brněnské lavičce.

V prvním poločase však ještě za bezbrankového stavu musel sledovat, jak se hostující Navrátil s Juroškou octli ve stoprocentních šancích, lehkovážně je však zahodili. „V obou případech jsme byli příliš daleko od protihráčů. Naštěstí jsme tyto situace přežili a po pauze jsme sami udeřili," liboval si Pivarník, jenž si okamžitě získal přízeň fanoušků Zbrojovky. „Já jsem klukům vtloukal do hlav, že nám diváci neodpustí, pokud nebudou běhat naplno a budou se vyhýbat osobním soubojům. Poslechli mě, díky tomu jsme je vtáhli do zápasu," měl radost.

Základ vítězství položili Brňané vedoucí brankou krátce po změně stran, po závaru v šestnáctce Slovácka otevřel skóre kolenem útočník Michal Škoda. „Bylo to optimální řešení. Na hlavičku byl míč moc nízko a na nohu zase příliš vysoko," usmíval se šťastný střelec. „Vítězství je pro nás obrovskou vzpruhou, ale musíme pravidelně bodovat dál," plánuje.

Na 2:0 pro Brno zvýšil střídající Pilík po parádní akci, při níž udělal kličku brankáři Hečovi a následně i hostujícímu obránci. Teprve pak poslal s přehledem balón do sítě. „Udělal to skvěle. O utkání tím bylo rozhodnuto. Ještě jsme si ho sice trochu zkomplikovali, ale soupeřovo snížení naštěstí přišlo snad vteřinu před závěrečným hvizdem," oddechl si Škoda.

V táboře Slovácka panovala ponurá nálada, tým z Uherského Hradiště totiž čeká na výhru už sedm ligových kol. „Co k tomu říct? Prostě tragédie. Já sám jsem mužstvu podělal už druhý zápas. Zase jsem měl na noze tutovku, ale gól jsem nedal. Někdo na mě křikl, ať mu ještě nahraju, a já jsem místo toho, abych to vzal na sebe, alibisticky přihrával," kaje se záložník Jan Navrátil.

Připouští, že psychika mužstva není dobrá. „Propadáme se tabulkou, už je třeba asi zvednout varovný prst. Je to jenom o nás, věřím, že brzy přijde zlepšení. Pokud ovšem nezačneme proměňovat šance, nemůžeme vyhrávat," má jasno, na čem především potřebují fotbalisté Slovácka zapracovat.

Reklama

Související témata: