Hlavní obsah

Stramaccioni: Lafi je Lafi, zůstává kapitánem! Kouče těší, že jde Sparta nahoru

Robert NeumannSport.czPrávo

Letenské blýskání na lepší časy? Podle trenéra Andrey Stramaccioniho záleží pouze na samotné Spartě. Jisté je, že k nim má nakročeno. Sobotní výhrou 3:0 v Jablonci, kterou zařídil hattrickem Josef Šural, navázali Pražané na povedený výkon proti vedoucí Plzni. Letenský kouč se také vyjádřil k tomu, proč nechal v Praze nejlepšího střelce Davida Lafatu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Andrea Stramaccioni

Článek
Fotogalerie

Má Sparta nejhorší za sebou? Zvedá se opravdu?

Záleží jen na nás. V týdnu jsme si s hráči říkali, že máme v Jablonci šanci navázat na utkání s Plzní. Že tím, v jakém světle se v Jablonci ukážeme, můžeme všem dokázat, že se zlepšujeme. To se povedlo.

Co jste změnili ve hře oproti minulým utkáním?

Tým se zlepšuje zápas od zápasu. Jsem rád, že nám to funguje směrem do defenzivy. Dnešek to potvrdil. V Jablonci to není jednoduché. I Plzeň tady měla velká problémy.

Bylo v taktickém plánu zaskočit Jablonec na začátku?

Od úvodu jsme chtěli hrát agresivně směrem do ofenzivy. I když ne vždy se vám strategie podaří proměnit ve dvě branky jako nám nyní. Potřebujeme se venku naladit na pozitivnější notu, neboť v předchozích duelech na soupeřových hřištích jsme tak agresivní nebyli.

Po Plzni jste prohlásil, že potřebujete nového podhrotového útočníka. Lafatu jste nechal v Praze, namísto něj hrál autor hattricku Šural...

Lafata je náš nejlepší střelec. Lafi je prostě Lafi, zůstává kapitánem týmu. Hledáme další hráče pro tuto pozici. V týdnu jsme o tom v kaboně mluvili. Nejlepší odpovědí, jestli Šural na tomto postu může hrát, byl duel v Jablonci.

Co říkáte jeho hattricku?

Šural se potřeboval chytit gólem. A dal hned tři najednou. Jsem rád za něj, i za celý tým. Gratulace budou mířit k němu, ale co mě nejvíc potěšilo, je, že tým výtečně pracoval.

Brzy odstoupil útočník Václav Kadlec. Jaká je diagnóza?

Má problém se zadním stehenním svalem. Z trávníku odcházel s brekem, byl v dobré formě. Zná své tělo, není poprvé, kdy se mu něco takového stalo.

Překvapilo vás, jak Sparta jasně zvládla ligový zápas v Jablonci?
Ano. Takový rozdíl ve skóre jsem nečekal.
70,4 %
Ne. Po zápase s Plzní se dalo čekat, že se Sparta zvedne.
29,6 %
Celkem hlasovalo 8137 čtenářů.

Reklama