Hlavní obsah

Zápas s Karvinou? Jako v okresním přeboru, uznal teplický střelec Vaněček

Teplice

Útočník David Vaněček rozhodl gólem dvě minuty před koncem zápasu o vítězství fotbalistů Teplic nad Karvinou 1:0. Byla to jeho pátá trefa v sezóně. Nejvíc ho těšily tři body, protože utkání nenabídlo moc pohledného fotbalu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

David Vaněček rozhodl o výhře Teplic (ilustrační foto).

Článek

Jak byste střetnutí charakterizoval?

Zápas byl šílený. Podle mne na hraně okresního přeboru. I taková utkání ale potřebujete vyhrát pro sebevědomí mužstva. Výkon nebyl dobrý, ale jak říkal trenér v kabině, je lepší vydřít vítězství tímto způsobem, než odehrát po fotbalové stránce skvělý zápas a nezískat ani bod.

Není to přirovnání k okresnímu přeboru příliš příkré?

Dobře, tak jsem to trochu odlehčil. Ale opakuji, že náš výkon nebyl takový, jak jsme si asi představovali. První poločas byl nejhorší, co jsme letos odehráli. Naštěstí stav zůstal 0:0 i do druhé půle a mohli jsme pak utkání šťastně rozhodnout.

Opět jste skórovali v závěru. Čím to je?

Dokázali jsme si, že se dá utkání zlomit. Těch gólů v posledních minutách dáváme docela dost. Nejen v uplynulých třech kolech, ale i předtím v Ostravě a doma s Jabloncem. Natrénováno máme výborně, lítáme po hřišti celý zápas a je znát, že nám síly vydrží.

Proti Karviné vám chyběl nemocný klíčový záložník Martin Fillo. Bylo těžké se vyrovnat s jeho absencí?

Asi ne náhodou byl vyhlášen nejlepším záložníkem ligy i měsíce září. Takový hráč vždycky schází. Kluci se s tím poprali statečně, i když se nám nedařilo.

V úterý čeká na Teplice pohárový duel v MOL Cupu s Hradcem Králové, v jehož dresu jste v minulosti působil. Je to pro vás prestižní zápas?

Mám specifické pocity. Naposledy jsem dal Hradci gól, předtím nás vychytal jeho brankář Radim Ottmar, který je pro nás noční můrou. Doufám, že si s Hradcem poradíme. Poháru přikládáme velký význam. Podívejte se, jak se díky němu dostal Zlín až do Evropské ligy.

Reklama

Související témata: