Hlavní obsah

Slavia - Liberec 1:2Šilhavý po rekordních 36 zápasech okusil porážku. A sešívaní mají velký problém!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Potočný 0 : 1
73. Bosančič (penalta) 0 : 2
90. Necid 1 : 2
Záznam online reportáže

Obhajoba titulu je ve velkém ohrožení! Fotbalisté pražské Slavie totiž ztrácejí na vedoucí Plzeň již propastných 11 bodů. V utkání 11. ligového kola totiž doma podlehli Liberci 1:2, což znamená, že po rekordních 36 zápasech za sebou v soutěži poprvé prohráli pod vedením kouče Šilhavého. Eden byl také dobyt po dlouhé době - Slavia doma prohrála poprvé od předloňského října a 29 ligových zápasech po sobě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slavásta Milan Škoda při utkání s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Pět změn proti čtvrteční remíze na hřišti Villarrealu udělal v základní sestavě kouč sešívaných Jaroslav Šilhavý. Sešívaní se brzy chopili očekávaného tlaku, Slovan byl hodně nepřesný a často chyboval. První šance na sebe nenechala dlouho čekat, Van Buren z ní vyprášil Kolářovy rukavice. Chvíli poté pak Škoda v pádu hlavičkoval vedle branky.

Přihořívat začalo hlavně po 30. minutě, jenže Hušbauer pálil znovu vedle a Sýkora pak na konci rychlé kombinace na míč před prázdnou brankou těsně nedosáhl.

Nevyužité příležitosti přivodily sešívaným problém. Liberec hned svou první šanci přetavil v úvodní gól. Kapitán Coufal, o něhož se před časem Slavia interesovala, pláchl po pravém křídle, přesně odcentroval, Bořil nepokryl Potočného a na jeho hlavičku neměl brankář Laštůvka nárok. Vyrovnání měl ještě do přestávky na kopačce Van Buren, své sólo však zpomalil a na Koláře si nepřišel.

Hned po přestávce se favorit začal pachtit za vyrovnáním. Další šance ovšem zůstaly nevyužity a tlak domácích se stával čím dál tím víc hektický.

Přišel tak další trest. Slovan šel do přečíslení, nešťastník zápasu Bořil zahrál rukou a Bosančič nařízenou penaltu proměnil. Navrch vyprovokoval domácí fanoušky, strhla se mela a na hřiště přilétly dýmovnice. Ránu z milosti mohl favoritovi uštědřit ještě Graiciar, ale své sólo nevyužil.

V nastavení snížil střídající Necid, víc už ale domácí nestihli.

Fotbalová liga - 11. kolo:
Slavia Praha - Slovan Liberec 1:2 (0:1)
Branky: 90.+5 Necid - 35. Potočný, 73. z pen. Bosančič. Rozhodčí: Pechanec - Arnošt, Koval. ŽK: Sýkora, Laštůvka - Kulhánek, Potočný, Bosančič, Pulkrab. Diváci: 14 067.
Slavia: Laštůvka - Bořil, Frydrych, Jugas, Sobol - Souček, Hušbauer - Sýkora (59. Danny), Van Buren (73. Necid), Stoch (80. Zmrhal) - Škoda. Trenér: Šilhavý.
Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Karafiát, Hybš - Kulhánek - Ševčík, Breite, Bosančič (89. Mikula), Potočný (75. Voltr) - Graiciar (82. Pulkrab). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: