Hlavní obsah

Po Luganu bylo dusno, přiznal Kopic. Vrba káral tým hodinu u videa, pak Plzeň excelovala

Plzeň
Aktualizováno

Spanilá jízda fotbalové Plzně nejvyšší tuzemskou soutěží pokračuje. Západočeši doma v nedělním jedenáctém dějství během prvního poločasu rozmetali třemi zásahy veškeré brněnské naděje na bodový zisk, po obrátce jedenáctý triumf v řadě bez potíží pohlídali a od startu ligy jsou stoprocentní.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jan Kopic byl jednou z ústředních postav plzeňské sestavy při utkání s Brnem.

Článek

„Spravili jsme si chuť po zápase v Luganu, kde se nám duel nepovedl. Tříbranková výhra je moc hezká," připomínal plzeňský záložník Tomáš Hořava čtvrteční vystoupení Západočechů v Evropské lize. „Ve Švýcarsku jsme duel nezvládli takticky. Dělali jsme chyby, nezachytávali náběhy domácích hráčů a nabízeli jim prostor k výpadům," vracel se k nečekanému krachu Hořava

Právě ve srovnání s duelem ve Švýcarsku provedl plzeňský trenér Pavel Vrba v základní sestavě sedm změn. A domácí podali zcela odlišný výkon. „Trošku bylo dusno. My jsme cítili, že vystoupení s Luganem z naší strany nebylo dobré. Trenér nám následně připravil hodinové video, na němž ukazoval všechny chyby. Čekali jsme totiž, že Brno by mohlo hrát podobně," vyprávěl Jan Kopic, jenž jeden plzeňský gól vstřelil a na další přihrál.

„Začátek byl trošku opatrný, ale druhá část první půle byla z naší strany velice, velice dobrá. Výborně jsme kombinovali," rozplýval se plzeňský trenér Pavel Vrba. „Jediným drobným nedostatkem je fakt, že jsme mohli skóre výrazně navýšit, ale žádnou z dalších šancí jsme neproměnili," připomínal Vrba četné situace, kdy jeho svěřenci promarnili stoprocentní příležitosti.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články