Hlavní obsah

Jednou jsme prohrát museli. Nemyslel jsem si ale, že právě teď, netají Šilhavý

Praha

Spanilá jízda se zastavila na čísle 36. Tolik ligových kol v řadě fotbalisté pražské Slavie nepoznali v lize hořkost porážky. Přesně od doby, kdy se jich před více než rokem ujal trenér Jaroslav Šilhavý. Až do Edenu přijel Liberec a vítězstvím 2:1 rekordní českou šňůru uťal. Sešívaní tak ztrácejí na vedoucí Plzeň hrozivých 11 bodů... „Musíme porážku vzít, koukat se dopředu a dál,“ reaguje smutný kouč Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý během osudného utkání s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Eden byl dobyt po dlouhé době. Slavia doma prohrála poprvé od předloňského října a 29 ligových zápasech po sobě. Porážka přišla pro sešívané v nejméně vhodnou chvíli...

„Ztráta jedenácti bodů na Plzeň je hodně. Ale pořád máme o co hrát. Nebudeme tvrdit, že na ligu prdíme," ujišťuje reprezentant Jan Bořil, nešťastná postava utkání. Před prvním gólem neuhlídal Potočného, před druhým zase způsobil rukou penaltu. „Po dvou mých chybách jsme dostali dva góly... Plzeň je stoprocentní, pořád ne a ne ztratit body. Bude to těžké, ale pořád zbývá ještě hodně zápasů," doufá ještě Bořil v obhajobu.

Sešívaní jsou zahnaní ke zdi, jejich nabitý podzim přitom bude ještě dlouhý. V příštím kole jedou na Slovácko a v přespříštím pak do Plzně... „Ztráta na Viktorku roste. Je jasné, že ji musíme porazit," uvědomuje si další reprezentant Tomáš Souček.

Plzeň budou těžko dohánět...

„Jedenáct bodů je hodně... Nechci říkat, že už je to hotové. Plzeň je ale v laufu, těžko se nám bude její náskok dohánět. Za dvě kola hrajeme u nich a vzájemný duel určitě hodně napoví," kaboní se trenér Jaroslav Šilhavý.

Na rovinu říká, že konec zrovna na domácím trávníku ho zaskočil. „Jednou jsme prohrát museli. Nemyslel jsem si ale, že právě teď, aniž bych snižoval kvalitu Liberce. Myslel jsem si, že v tomto období jsme doma schopní porazit kohokoliv," netají kouč.

„Nic se nám ale nevedlo. Chyběl klid v koncovce, lepší pohyb. Musíme porážku vzít, koukat se dopředu a dál," přeje si Šilhavý po skončení mimořádné série.

Reklama

Související témata: