Hlavní obsah

Zápas jsme prohráli za sedm minut, posteskl si po debaklu s Boleslaví zlínský kouč Páník

Zlín

Poprvé v sezóně prohráli domácí ligový zápas, a hned čtyřgólovým rozdílem. Fotbalisté Zlína nenavázali na solidní výkon z utkání Evropské ligy s Kodaní, tři dny poté padli v nejvyšší soutěži s Mladou Boleslaví vysoko 1:5.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu ve Zlíně.

Článek

Přitom hned v úvodu vstřelili Moravané vedoucí gól a Mehanovič s Diopem měli šance zvýšit na 2:0. „Místo toho jsme se dopustili naprosto zbytečné chyby a hosté lacino vyrovnali. Když pak přidala Boleslav v rychlém sledu druhý a třetí gól, úplně jsme se sesypali," přiznává zlínský obránce Daniel Holzer. „Dopředu nám to docela šlo, avšak defenzívu jsme vůbec nezvládli. Po plichtě s Kodaní jsme byli sebevědomí, po dobrém začátku zápasu ovšem přišel totální zkrat," lituje.

Trenér Fastavu Bohumil Páník připouští, že jeho tým propadl v komunikaci a souhře stoperské dvojice s brankářem Zlámalem. „Po povedeném úvodu přišel nakopnutý balón do naší šestnáctky, naši hráči se nedomluvili a soupeř zadarmo vyrovnal. Pak přišly další góly. S výjimkou Holzera si celá naše obrana vybrala černý den. Utkání jsme vlastně prohráli za sedm minut. Kluci si musí uvědomit, že i v lize musí podávat výkony na hranici extrémní kvality, pokud chceme bodovat. Náročný program si zřejmě u některých hráčů vybírá daň, místo Bača vyzkouším ve středečním pohárovém střetnutí ve Vlašimi na stoperském postu Hnaníčka," plánuje zklamaný Páník.

Mladoboleslavský stoper Patrizio Stronati naopak netají nadšení z hladkého vítězství. „Mám strašnou radost. Začátek jsme si trochu zkomplikovali, avšak po vyrovnání na 1:1 jsme už měli střetnutí pod kontrolou. Tomu, že si odvezeme všechny tři body, jsem ale najisto uvěřil až za stavu 4:1. Tahle výhra nám po nepovedeném startu do sezóny strašně moc pomůže," domnívá se.

Kouč Boleslavi Dušan Uhrin mladší se svěřil, že po vyrovnání na 1:1 už byl přesvědčený, že jeho mužstvo utkání otočí. „Podařilo se se, tři body jsme nutně potřebovali. Náš celek ukázal ve Zlíně značnou sílu a obrovskou koncentraci. Těší mě, jak skvěle zvládl zápas Fabián, který dlouho nehrál. Kéž bychom takhle pokračovali dál. Teď ale myslíme na MOL Cup v Domažlicích, chceme samozřejmě postoupit," tvrdí Uhrin.

Reklama

Související témata: