Hlavní obsah

Slzy v očích nebyly náhodné. Kadlec si natrhl sval, několik týdnů bude mimo

Praha
Aktualizováno

Trávník opouštěl se slzami v očích, protože tušil, že si delší čas nekopne. Fotbalový reprezentant Václav Kadlec si v sobotním ligovém utkání v Jablonci natrhl zadní stehenní sval a bude Spartě chybět několik týdnů. Letenský klub oznámil diagnózu na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Jeho rychlý restart kariéry netrval dlouho... Ještě před pár týdny byl pětadvacetiletý Václav Kadlec na Letné nechtěný. Pak ale šel do sebe a vrátil se dokonce i do fotbalové reprezentace, San Marinu dal hned gól. Místo ve sparťanské sestavě měl zase jisté a nadechl se k lepším výkonům.

Když mu zkratka posledních týdnů prolétla hlavou, neubránil se slzám. Pocítil kousavou bolest ve svalu a jablonecký trávník musel opustit již v 8. minutě. A bylo mu moc dobře jasné, že se na hřiště hned tak nevrátí.

Vyšetření potvrdilo trhlinu

"Společně máme odehráno víc utkání a jdeme zápas od zápasu nahoru. Václav Kadlec musel vystřídat kvůli velké bolesti v zadním stehenním svalu. Odcházel ze hřiště s brekem. Snad bude brzy v pořádku," doufal po výhře 3:0 trenér Andrea Stramaccioni.

Jeho víra se ovšem nenaplnila. O Kadlece pro nejbližší zápasy přišel.

"Vyšetření potvrdilo trhlinu v zadním stehenním svalu. Očekávaná doba rekonvalescence je v řádu týdnů," avizuje Sparta.

Podobná zranění se podle velikosti trhliny ve svalu léčí od dvou týdnů po několik měsíců...

Reklama

Související témata: