Hlavní obsah

Kadlec hrál v Jablonci volejbal. Rozhodčí odpustili Spartě penaltu, potvrdila komise

Praha

Víkend se obešel bez větších prostestů a nářků. Přesto komise rozhodčích vytkla sudím za 11. kolo první fotbalové ligy dvě chyby. V sobotním duelu v Jablonci odpustili Spartě v závěru utkání penaltu po úmyslné ruce Michala Kadlece, v páteční předehrávce zase neodpískali útočný faul ostravského Milana Baroše, který předcházel vedoucímu gólu Baníku proti Olomouci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Michal Kadlec ze Sparty.

Článek

Jeho tým v klidu směřoval k jasné výhře 3:0, když zušený internacionál udělal nesmysl, který už sice nemohl výrazně ovlivnit vývoj zápasu, ale příště by mu neprošel. Sparťan Michal Kadlec při akci jabloneckého Ondřeje Mihálika evidentně sáhl ve vápně po míči rukou. Kupodivu se hrálo dál, navíc Kadlec už měl na triku jednu žlutou kartu.

"Asistent rozhodčího Miroslav Fišer se dopustil chyby, když nesignalizoval Kadlecovu úmyslnou hru rukou v pokutovém území hostí v nepřerušené hře," praví se v komuniké komise rozhodčích.

Zcela jasná byla penalta Liberce za ruku slávisty Jana Bořila. "Šlo o úmyslnou ruku. Takže správné nařízení pokutového kopu," potvrzuje komise. Bosančič ho v 73. minutě proměnil, zvýšil na 2:0 a Slovan nakonec v Edenu senzačně vyhrál 2:1.

Nepotrestaný vroubek si připsal další bývalý reprezentant. Ostravský útočník Milan Baroš naskočil do olomouckého brankáře Miloše Buchty, rozhodčí Miroslav Zelinka ale nechal hru pokračovat a po následném centru otevřel skóre Robert Hrubý. Zápas nakonec skončil remízou 1:1.

"Vedoucímu gólu předcházel útočný faul. Komise ale situaci rozhodčímu jako hrubou chybu nevytkla, branka padla až po následné akci. Rozdíl by byl, kdyby branka padla ihned po faulu," vysvětluje se v komuniké.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články