Hlavní obsah

Poprvé proti Vrbovi. Šance vyhrát je vždy, i proti Plzni, míní karvinský útočník Wágner

Karviná

Svůj první gól v dresu Karviné dal v minulé sezóně útočník Tomáš Wágner do sítě Plzně. Bodový zisk z toho ale tenkrát nebyl (2:3). V pátek, kdy Karviná hostí po loňském postupu mezi fotbalovou elitu Viktorii podruhé (20:15), by svou trefu rád zopakoval. A k ní přibalil minimálně bod, nejlépe všechny tři.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva karvinský Tomáš Wágner a Michal Šmíd z Bohemians 1905.

Článek

„Ten gól si stále pamatuju. Patřil k těm hezčím, které jsem dal. Pavel Košťál výborně ve středu hřiště obral protihráče o balón a pak už to šlo rychle. Přes Bůďu (Lukáš Budínský) a Panyho (Filip Panák) zpátky ke mně a já to z hranice vápna trefil. Byl to skvělý okamžik a doufám, že zase budu mít možnost se z takových gólů radovat," vzpomíná Wágner.

Výborný hlavičkář dal po příchodu z Jablonce pouhé čtyři góly. Tři v minulé sezóně a jeden v té aktuální. A s tím rozhodně spokojený není. „Vím to, ale nechci chodit s hlavou dolů. Ve fotbale je dobré, že další týden můžete všechno napravit. Nedaří se střelecky mě ani týmu, ale věřím, že jedna trefa to může zlomit. Musíme tomu jít naproti a být před brankami více odvážní," upozorňuje autor 51 ligových branek.

V pátek se podruhé v karvinském dresu postaví proti klubu, ve kterém zažil dosud asi nejlepší fotbalové chvíle, včetně gólu v Lize mistrů do sítě CSKA Moskva. „Plzeň má fazónu, neztratila zatím v lize ani bod a nebude to nic jednoduchého. Na druhou stranu je to pro nás šance se ukázat se a vytáhnout se proti kvalitnímu týmu. Proč bychom to nemohli být my, kdo tu jejich sérii zastaví. Šance je vždy," říká 27letý fotbalista.

Utkání proti Plzni už nijak zvlášť neprožívá. „Už to se mnou nic nedělá. Akorát, že přijedou kluci, které znám. Znovu po nějaké době se s nimi pozdravím. I když. Napadá mě, že v pátek to bude poprvé, co budu hrát proti trenérovi Vrbovi, který mě v Plzni vedl. V tom to bude speciální," připomíná Wágner, který v této sezóně vyběhne ve 12. kole ke svému osmému utkání v sezóně.

Čtyři vynechal kvůli zranění a na trávník se vrátil v domácím utkání se Slavií. Proti mistrovi zvládl poločas (0:2), pár minut odehrál i v minulém kole v Teplicích (0:1). Nyní si už troufá na mnohem delší porci minut. „Byl jsem přes měsíc mimo hru a nějaké tréninkové manko tam bylo. Teď už jsme ale stoprocentně fit a cítím se každým dnem lépe," těší se na páteční utkání útočník Karviné.

Reklama

Související témata: