Hlavní obsah

Otesánek stále nemá dost! Plzeň chce vylepšit rekord, na Karvinou má experta

S jídlem roste chuť! Otesánek z Plzně vyhrál rekordních 11 úvodních kol ligové sezóny, ale stále nemá dost. Fotbalisté Viktorie otevřou v pátek večer 12. kolo duelem v Karviné a nic jiného, než prodloužení vítězné série je nezajímá. Utkání se hraje od 20:15 před kamerami ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Tomáš Hořava (vzadu) a Acorán z Larnaky.

Článek

Vrbův tým není v lize k zastavení a ani večerní zastávka v Karviné by nemusela být pro rekordní sérii konečnou. Loňský nováček se potácí jen jediný bod nad sestupovým propadlištěm, navíc prohrál oba dosavadní zápasy s Plzní.

„Karviná je hlavně v domácím prostředí velmi nebezpečná. Dokáže uhrát velice dobré výsledky. Bodový zisk pro ně není úplně optimální, což dělá zápas ještě těžší. Pro soupeře je každý bod zlatý," varuje na klubovém webu Pavel Vrba, trenér Plzně.

Série výher od začátku sezóny:
Plzeň2017/1811 zápasů
Sparta2011/129 zápasů
Sparta2000/017 zápasů
Sparta1997/987 zápasů

Řezníkovi budou v hledišti jako Hujerovi

Využít může gólového experta na Karvinou, kterým je reprezentant Tomáš Hořava. V minulé sezóně záložník dvěma góly rozhodl o domácí výhře 2:0, venku pak vstřelil vítězný gól v závěru na 3:2.

„Po dvou zápasech těžko označovat Karvinou jako mého oblíbeného soupeře, ale bylo by skvělé, kdyby mi zápas vyšel i teď," doufá Hořava v další výhru.

Velkou podporu v hledišti bude mít obránce Radim Řezník, jenž pochází z blízkého okolí. V hledišti ho podpoří řada známých a příbuzných, kteří bydlí v okolí. „Přijedou rodiče, známí, tety, babičky, neteře... Těším se a doufám, že utkání zvládneme," usmívá se.

Viktoriáni zvolili pro dlouhou cestu vlak, což obránce vítá. „Je pohodlnější než autobusem po dálnici. Můžeme se protáhnout, koukáme na filmy, posloucháme písničky a povídáme si. Cesta pak uteče," říká Řezník.

Vylepší fotbalisté Plzně v Karviné svůj vlastní ligový rekord na 12 výher?
Ano, výhra na hřišti loňského nováčka je pro lídra povinností
81,8 %
Ne, vítězná plzeňská série dnes skončí
18,2 %
Celkem hlasovalo 2170 čtenářů.

Reklama

Související témata: