Hlavní obsah

Karviná - Plzeň 1:3Vítězná jízda Viktorie pokračuje! Karviná kousala, kapitán lídra ale drama odmítl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kopic 0 : 1
34. Krmenčík 0 : 2
49. Wágner 1 : 2
70. Kolář 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Plzně nejsou v domácí HET lize k zastavení! Rozjetá Viktoria zvítězila v předehrávce 12. kola v Karviné 3:1, protáhla rekordní vítěznou sérii v úvodu sezóny už na tucet zápasů a ideálně se naladila na následující domácí šlágr s mistrovskou Slavií, na niž v čele tabulky znovu navýšila svůj náskok už na 14 bodů. Pražané ale mají zápas k dobru. Do vedení poslal Viktorii Jan Kopic, následně svůj devátý gól v sezóně vstřelil nejlepší střelec ligy Michael Krmenčík. Za Karvinou snížil explzeňský útočník Tomáš Wágner a po 353 minutách utnul střelecké trápení svého týmu, ale kapitán hostů Daniel Kolář definitivně rozhodl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Radim Řezník a Tomáš Hájek z Plzně a Marek Janečka a brankář Patrik Le Giang z Karviné.

Článek
Fotogalerie

Pro Plzeň to byla v součtu s minulou sezónou už čtrnáctá výhra za sebou a jen dvě vítězství ji dělí od vyrovnání vlastního rekordu české ligy ze sezóny 2015/16. Karviná naopak z posledních 11 zápasů vyhrála jediný a je čtrnáctá bod od pásma sestupu.

Plzeň podle očekávání diktovala tempo hry, ale v úvodu se dostala jen k nepřesné střele Hořavy. Ve 12. minutě si ale Kopic narazil s Limberským, kličkou okolo sebe nechal proběhnout Košťála a střelou na zadní tyč poslal hosty do vedení z první vážnější šance zápasu.

Karviná se však nevzdávala a měla hned několik možností na vyrovnání. Budínský z přímého kopu pálil vedle, následně po rohu hlavičkoval Košťál, ale brankář Kozáčik dobře zasáhl, stejně jako krátce nato po stříleném centru Budínského, který propadl přes chumel hráčů.

Rozhodující moment ale přišel ve 34. minutě. Čolič chybnou zpětnou přihrávkou založil brejk Plzně, Kolář nahrál do běhu Krmenčíkovi a ten skóroval v sedmém z posledních osmi ligových zápasů. Další šanci měl Hájek po standardní situaci, ale brankář Le Giang tentokráte dobře zasáhl.

Wágner zadělal na drama

Karviná do druhé půle udělala dvě změny v sestavě a posílila útok o bývalého plzeňského hráče Wágnera. A ten se rychle postaral o drama, když využil Hájkova nedůrazu a po centru z levé strany obhodil Kozáčika a snížil. Krátce nato mohl dokonce srovnat Budínský, ale z přímého kopu Kozáčika nepřekonal. Neuspěl ani Šisler.

Plzeň mohl uklidnit Krmenčík, ale tentokráte v jasné šanci selhal. Karviná se tak nadále hnala za vyrovnáním. Wágnerovi se to dokonce povedlo, ale sudí už předtím pískal faul a gól neuznal. Po další z mnoha standardních situací hlavičkoval Panák, ale plzeňský gólman opět skvěle zasáhl.

V 69. minutě už ale Plzni vyšel rychlý kontr, Krmenčík zatáhl míč a na vzdálenější tyči našel Koláře, který ve skluzu poslal míč o břevno do branky. Kolář si tak dal dárek k dnešním 32. narozeninám.

Fotbalová HET liga - předehrávka 12. kola:
MFK Karviná - Viktoria Plzeň 1:3 (0:2)
Branky: 49. Wágner - 12. Kopic, 34. Krmenčík, 70. Kolář. Rozhodčí: Proske - Dobrovolný, Pospíšil. ŽK: Wágner - Limberský, Řezník, Kolář. Diváci: 3746.
Karviná: Le Giang - Čolič (46. Kalabiška), Košťál (59. Smrž), Hošek, Vondra - Šisler - Lingr, Janečka (46. Wágner), Budínský, Moravec - Panák. Trenér: J. Weber.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský - Hořava, Hrošovský - Zeman (65. Petržela), Kolář (88. Bakoš), Kopic - Krmenčík (81. Řezníček). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: