Hlavní obsah

Liberec - Jablonec 4:1Bleskový úder se Slovanem v derby neotřásl. Jablonecký debakl režíroval hattrickem Kerbr

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Tecl 0 : 1
36. Kerbr (penalta) 1 : 1
45. Kerbr 2 : 1
61. Hybš 3 : 1
67. Kerbr 4 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Prestižní bitva mezi fotbalisty Liberce a Jablonce skončila v sobotu u Nisy v rámci dvanáctého ligového kola jednoznačně. Domácí Slovan sice od první minuty prohrával po dorážce Stanislava Tecla, ještě do přestávky ale stav otočil a nakonec ovládl 47. podještědské derby vysoko 4:1, když třemi góly zničil protivníka Milan Kerbr. Zelenobílí tak museli skousnout první venkovní porážku v této sezóně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z prvního Kerbrova gólu. Vlevo brankář Jablonce Michal Bárta.

Článek
Fotogalerie

Souboj mezi tradičními rivaly měl šokující úvod. Jablonečtí se po pár vteřinách dostali k rohovému kopu, po němž míč vrátil před branku Pernica. Osamoceného Tecla na zadní tyči vychytal Kolář, jenže míč zcela nezkrotil a jablonecký útočník ho napodruhé dopravil zblízka do sítě.

Domácí byli zmrazení a nějaký čas jim trvalo, než si vypracovali šance. První velkou měl Graiciar, jenže netrefil bránu. V 19. minutě už domácí fandové skoro jásali. Po centru zleva odvrátil Bárta balón jen k Bosančičovi, ten si ještě přehodil balón na levačku, jenže jablonecký gólman jeho střelu vyrazil a následná dorážka Kerbra šajtlí orazítkovala tyč.

Další minuty ale patřily hostům. Uhánějící Tecl přehodil vybíhajícího Koláře, balón ale přistál na břevně. Příležitost k druhé trefě měl i Pernica, ale po rohu a zaváhání Koláře hlavičkoval na zadní tyči pouze do boční sítě.

Jablonečtí šance neproměnili a to je mrzelo. Ve 36. minutě se přihrávka dostala trochu šťastně na levou stranu ke Kerbrovi, jenž odcentroval do vápna, kde míč zasáhl rukou Jankovič a rozhodčí nařídil penaltu. Exekuce se ujal právě Kerbr, který nasměroval míč k levé tyči - 1:1!

Modrobílé vyrovnávací zásah povzbudil a těsně před poločasovou pauzou obrátili skóre. Bosančič krásně uvolnil na pravé straně nabíhajícího Coufala, jenž načechral balón do šestnáctky a Kerbr podruhé rozvlnil síť. Odchovanec Slovácka nasázel už pět gólů z posledních dvou zápasů, které za Slovan odehrál.

Hybš domácí uklidnil

V chladném počasí se parta Zdeňka Kluckého snažila o odpověď. Parádní ránu Považance vytáhl nad břevno Kolář, který se vyznamenal také o chvíli později, kdy zneškodnil tutovku Kubisty.

Liberečtí před zraky šest a půl tisíců diváků nápor přečkali a v 61. minutě potřetí udeřili. Bosančičovu střelu vytěsnil Bárta jen na břevno a Hybš hlavou pohodlně zvýšil na 3:1.

Domácí se uklidnili a dorazili soupeře čtvrtým gólem. Bosančič krásně vysunul Kerbra, který křížně levačkou k tyči dovršil premiérový hattrick v ligové kariéře!

Závěr duelu Liberečtí bezpečně kontrolovali a mohli ještě potupit soka pátým gólem. Povedená střela Coufala, který nastoupil k 100. střetnutí v nejvyšší soutěži, však o kousek minula levou tyč Bártovy brány.

Fotbalová liga - 12. kolo:
Slovan Liberec - FK Jablonec 4:1 (2:1)
Branky: 37. z pen., 45. a 67. Kerbr, 61. Hybš - 1. Tecl. Rozhodčí: Hrubeš - Hájek, Antoníček. ŽK: Breite, Coufal - Považanec. Diváci: 6523.
Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr (87. Voltr) - Kulhánek - Ševčík, Bosančič (71. Folprecht), Breite, Hybš - Graiciar (56. Pulkrab). Trenér: Trpišovský.
Jablonec: Bárta - Jankovič, Pernica, Hübschman, Zelený - Kubista - Tecl, Považanec (79. Diviš), Trávník, Jovovič - Doležal (65. Mihálik). Trenér: Klucký.

Reklama