Hlavní obsah

Strašný začátek, láteřil Trpišovský. Nakonec juchal nad jednoznačnou demolicí soka

Liberec

Děsivý úvod, idylický konec! Fotbalisté Slovanu Liberec v sobotním večeru zdemolovali v severočeském derby Jablonec 4:1. Přitom ještě neuběhlo ani šedesát vteřin a domácí prohrávali. „Strašný začátek," děsil se i s odstupem liberecký trenér Jindřich Trpišovský, když si užil děkovačku tribun a v šatně oslavný ryk svěřenců nad jednoznačným vítězstvím.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z prvního Kerbrova gólu. Vlevo brankář Jablonce Michal Bárta.

Článek
Fotogalerie

„Prvních dvacet minut jsme byli jako opaření z inkasovaného gólu a nedařila se nám kombinace. Ani hra celkově. Až postupně jsme se dostali do tlaku," promítá si první minuty bitvy Trpišovský. „Zápas se lámal v okamžiku, kdy Standa Tecl trefil břevno. Dvoubrankové manko by se otáčelo velmi složitě," přiznává Trpišovský, že situace z 21. minuty byla pro vývoj duelu klíčová.

Zanedlouho totiž domácí z pokutového kopu srovnali. A pár vteřin před poločasovým hvizdem strhli vedení na svoji stranu. „Gól těsně před pauzou nám pomohl. Po přestávce jsme podali přesvědčivý výkon. Po dlouhé době cítím z mužstva velkou sílu. I v okamžiku, kdy se zápas vyvíjí nepříznivě, dokážeme reagovat," lebedí si Trpišovský.

Klíčovými borci jeho sestavy byli v sobotním večeru Kerbr a Bosančič. První vstřelil tři góly, druhý měl v hokejové terminologii tři body za asistence. „Myslím, že Milan Kerbr má reprezentační formu. Hraje výborně," klaní se Trpišovský před borcem, jenž ve dvou posledních duelech nasázel pět branek.

„A Bosančič hraje konečně tak, jak jsme si představovali při jeho návratu před tři čtvrtě rokem. Přitom v úvodu duelu s Jabloncem neměl dobrý ani jeden dotek s míčem, všechno poztrácel. Ale pak se jednou přihrávkou chytil a byl velmi důležitý. Každopádně oba jsou jen jedním z dílků skládačky. V našem podaní platí, že týmový výkon je výše, než individuální. Což zejména v případě Bosančiče platí dvojnásobně. Je třeba držet jej při zemi s jeho balkánskou povahou," směje se Trpišovský.

Jeho tým potvrdil týden starý triumf na hřišti Slavie. A má našlápnuto k přezimování na pomyslných stupních vítězů. „Ještě nám zbývají čtyři zápasy, přičemž dvakrát pojedeme ven. Pokud dané duely nezvládneme, těžko hodnotit podzim pozitivně. Máme v týmu hodně mladých hráčů a jeden nepříznivý výsledek by s námi mohl zamávat," krotí bezprostřední euforii Trpišovský.

Každopádně doufá, že jeho svěřenci dotáhnout podzimní ligové tažení bez větších zakolísání a vše vyšperkují úspěchem v domácí pohárové soutěži. „V šatně panuje velká pohoda, všechno klape, atmosféra je výborná. Pohár pro nás představuje druhou frontu. A na obou chceme být maximálně úspěšní," netají velké ambice Trpšiovský.

Reklama