Hlavní obsah

Aspoň jednu šanci jsem měl proměnit, kaje se brněnský Škoda

Brno

Na počet vyložených šancí na tom byli výrazně lépe, ale museli se spokojit pouze s bodem. V ligovém utkání mezi fotbalisty Brna a Dukly se prořídlé hlediště gólů nedočkalo, přestože jen útočník Zbrojovky Michal Škoda měl už v prvním poločase na noze tři tutovky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Michal Škoda z Brna a brankář Dukly a kapitán Filip Rada

Článek
Fotogalerie

„Strašně mě mrzí, že jsem nedal ani jeden gól. Tolik šancí v jednom zápase jsem snad ještě nikdy nezahodil. Všechny byly skoro stejné, brankář Dukly Rada stihl pokaždé na poslední chvíli zasáhnout. Určitě předvedl výborné zákroky, ale i tak jsem ho měl minimálně jednou překonat. Do přestávky jsme měli tak výraznou převahu, že jsme v poločase mohli klidně 4:0 vést," tvrdí Škoda, podle něhož i navzdory domácí ztrátě je vidět na hře Zbrojovky po příchodu kouče Pivarníka výrazný vzestup. „Soupeře jsme jasně přehrávali, toho si musel všimnout každý," má jasno.

Trenér Roman Pivarník míní, že Brňané ve třetím ligovém duelu pod jeho vedením podali proti Pražanům jednoznačně nejlepší výkon. „Jediné negativum je, že jsme nevstřelili gól a nevyhráli jsme. Vytvořili jsme si ale obrovské množství stoprocentních střeleckých příležitostí, které by se ovšem měly proměňovat. Nic jiného nemohu klukům vytknout. Utkání absolvovali s enormním nasazením, odehráli ho úplně nadoraz. V naší situaci bychom ale měli doma bodovat naplno," štve Pivarníka další ztráta v honbě za záchranou.

Brankář Dukly Filip Rada bezgólovou plichtu bral. „My jsme totiž směrem dopředu nic moc nepředvedli. A v první půli jsme přečkali tlak Brna jen s velikým štěstím. Michal Škoda mně v minulosti už pár gólů dal, a tak jsem hrozně rád, že jsem tentokrát z našich vzájemných soubojů vyšel vítězně," libuje si Rada, podle něhož byla ve druhém poločase už hra vyrovnanější. „My jsme však kromě jedné nebezpečné hlavičky, s níž si Melichárek poradil, neměli z čeho skórovat. Takže zaplaťpánbůh za plichtu," odcházel ze hřiště spokojeně.

Kouč Pražanů Jaroslav Hynek s ním souhlasí. „Do pauzy to vypadalo, že nejsme na střetnutí dobře mentálně připraveni. Brno vyhrávalo skoro všechny souboje a nebýt Rady, určitě bychom neodcházeli do kabiny za bezbrankového stavu. Druhá půle byla už z naší strany mnohem lepší, ale bod i tak musíme brát. Zbrojovka hraje po příchodu trenéra Pivarníka viditelně kompaktněji, agresivněji a jednodušeji. Mám radost, že jsme se vyrovnali s její výškovou převahou, uskákali jsme spoustu vysokých míčů," těší Hynka.

Reklama

Související témata: