Hlavní obsah

Nebyli jsme v žádné krizi, ale na výhry se rychle zvyká, směje se olomoucký hrdina

Olomouc

Fotbalisté olomoucké Sigmy natáhli sérii bez porážky už na devět zápasů, když ve 12. kole nejvyšší soutěže zdolali houževnaté Teplice 1:0 a po dvou remízách si na své konto opět připsali tři body. Lví podíl na výhře má záložník David Houska, který parádní střelou utkání rozhodl.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Střelec vítězného gólu Olomouce David Houska (vpravo).

Článek

Výhra se vůbec nerodila lehce. Souhlasíte?

Tepličtí na nás byli výborně nachystaní. Ve středu pole nám moc místa nedávali, perfektně ho zahušťovali, a tak jsme si jen obtížně vytvářeli nějaké příležitosti. Až od 70. minuty se obraz hry změnil. Trochu jim došly síly a potrhalo se to. Začali jsme mít obrovskou převahu a zaslouženě jsme zápas zlomili v náš prospěch.

Největší zásluhu máte vy. Vstřelil jste jediný, vítězný gól...

Kuba Plšek mi míč výborně prostrčil na vápno. Čekal jsem celý zápas, že tak projde. Pak už jsem jen trefil, naštěstí. Musím ale říct, že přesně tak jsem to chtěl. Kluci sice říkali, že jsem mohl střílet na přední tyč, ale trefil jsem hodně otevřené místo i na zadní. Ke konci jsme pak ještě nějaký gól mohli i přidat.

Celkově jste však museli být hodně trpěliví.

Ano. V první půli jsme se do šancí moc nedostávali. Chtěli jsme ale zase vyhrát, Teplicím odskočit na devět bodů a po přestávce to bylo znát.

Po dvou posledních remízách jste tři body už potřebovali.

Určitě. Nebyli jsme v žádné krizi, ale na výhry se rychle zvyká. Chtěli jsme zabrat a urvat tři body.

Zdá se, že soupeři, byť jste v lize nováček, vás už berou vážně. Většina z nich na vaší půdě především brání a někteří si dávají velký pozor i doma...

Nedá se nic dělat. Musíme se s tím naučit hrát. Všichni vědí, že když hrajeme na balónu, jsme silní. Vepředu máme rychlé hráče, a tak hru nechtějí otevírat.

Vy sám zatím můžete být spokojený. Vstřelil jste čtyři góly, daří se vám i herně.

Letos hraji výš a cítím se tam výborně. Lukáš Kalvach za mnou je famózní. Třeba dnes byl jednoznačně nejlepším hráčem zápasu. Já jsem spokojený, kde jsem. Je to velký rozdíl. Pohybuji se blíže šestnáctky, kde je více finálních přihrávek, což mi vyhovuje. Hrát kolem vápna, jeden na jednoho, dát si narážečku. Paráda.

Reklama

Související témata: