Hlavní obsah

Diskuzní kroužek, a Zlín vezl od Botiče jen bod. Tohle je nepřípustné, zlobí se Páník

Praha

Útok na první venkovní výhru Zlínu opět nevyšel. V Ďolíčku by jí zřejmě dobyl, nebýt nedisciplinovanosti trojice hráčů před vyrovnávacím gólem Bohemians 1905 (1:1). Co se u Botiče událo?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Zlína Petr Jiráček (vlevo) a Mosses Ekpai oslavují vedoucí gól na Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Zlín od začátku na hřišti vládnul, po břevnu Vukadinoviče mu zasloužené vedení zařídil Petr Jiráček. Minutu poté Moravané pokazili brejk. „Jenže místo toho, abychom po ztrátě upalovali dozadu pomoct defenzívě, tak se tři hráči začali dohadovat, kdo co pokazil. A inkasovali jsme. Tohle je pro mě nepřípustné," zlobil se Páník.

„Lepší je se vrátit a situaci si vyříkat potom. Ne, když útočí soupeř," povzdechl si Jiráček. Někdejší reprezentant se trefil v lize po roce, za Zlín poprvé. Trápí ho, že na cizích hřištích Zlín ještě nevyhrál. „Těžko se mi na to odpovídá. Jsme si vědomi, že výkony doma a venku jsou jako den a noc. Doufám, že to co nejrychleji zlomíme," prohlásil Jiráček.

Hosté sice i po přestávce Klokany přehrávali, ovšem vítězný gól nestihli. „Někdy vám fotbal dá, někdy vezme. Herní převahu jsme góly nevyjádřili, bod musíme vzít," podotkl Páník, jehož mužstvo čeká ve čtvrtek duel v Evropské lize na půdě FC Kodaň.

„Poháry, to je jiný soudek. Kodaň má skvělý tým. V prvním utkání proti nám šetřili některé hráče, to se opakovat nebude. Stát se může cokoli, bylo by hloupé jet do Dánska s poraženeckou náladou. Rádi bychom uhráli výsledek, který by nás držel ve hře o postup," přeje si Jiráček.

Reklama

Související témata: