Hlavní obsah

Škoda nemá pocit, že se slávisté zachovali nesportovně. Cítil jsem, že faul nebyl, tvrdí

Uherské Hradiště

Jasnou výhrou 3:0 na hřišti Slovácka si fotbalisté Slavie spravili náladu po domácím kolapsu s Libercem, avšak triumf mistra v ligovém duelu v Uherském Hradišti provází stín. Klíčový vedoucí gól totiž vstřelili Pražané za situace, kdy na trávníku zůstal ležet po souboji se Škodou otřesený stoper Hofmann a domácí hráči i diváci očekávali, že rozhodčí Julínek odpíská nedovolený zákrok, anebo že aspoň slávisté pošlou míč do zámezí a přeruší tak hru.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Milan Škoda ze Slavie se raduje z gólu v Uherském Hradišti.

Článek
Fotogalerie

„Nic nesportovního na tom nebylo. Hofmanna jsem nefauloval, aspoň já jsem to tak cítil. A ani nevím, jestli naši kluci, kteří se poté hnali dopředu, věděli, že leží," říká Milan Škoda.

Do odkryté branky nakonec dopravil balón záložník Tomáš Souček. „Všechno se seběhlo strašně rychle. Já jsem si až na poslední chvilku všiml, že Hofmann není na nohou. Už jsem měl před sebou prázdnou bránu, a tak jsem prostě dal gól. Rád bych ho věnoval mojí mamce k padesátinám. Kvůli přípravě na utkání na Slovácku jsem totiž v sobotu chyběl na oslavě jejího jubilea," prozrazuje Souček.

Ani kouč Pražanů Jaroslav Šilhavý nemá kvůli kontroverzní trefě výčitky. „Úplně přesně jsem neviděl, co se vlastně přihodilo. Sudí nepískl, a tak jsme akci dohráli. Zřejmě usoudil, že Hofmann nebyl vážně zraněný," uvažuje kouč obhájců titulu.

Svůj tým za předvedený výkon pochválil. „Na Slovácku se nevítězí nikdy lehce. Škoda jen, že tentokrát zřejmě kvůli předchozí vichřici nedorazilo tolik diváků jako obvykle. Těší mě, že jsme pak přidali ještě další góly. Odpor domácích jsme definitivně zlomili třetí brankou na začátku druhé půle," libuje si Šilhavý. „Dobře jsme se tak naladili na nadcházející důležitý dvojzápas v Evropské lize s Villarrealem a ligový šlágr v Plzni," má radost Souček.

Reklama

Související témata: