Hlavní obsah

Dřív jsem ve Spartě nezažil, abychom dvakrát vedli a nechali soupeře vyrovnat, posteskl si gólman Bičík

Návrat na ligovou scénu to pro něho byl hodně nečekaný. Při rozcvičovaní před ligovým zápasem s Ostravou se totiž brankářská jednička Sparty Martin Dúbravka zranil, takže mezi tyče musel poprvé v této sezóně letenský rutinér David Bičík. „Šlo o hodně těžký návrat. Vždyť po sedmdesáti minutách byl stav 2:2 a já nic nechytil,“ přiznával, že svému týmu na cestě za povinnou výhrou příliš nepomohl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutný brankář Sparty Praha David Bičík.

Článek
Fotogalerie

Sice trýzeň, ale alespoň výsledkem a třemi body jste se za středeční pohárovou blamáž s Baníkem omluvili...

Však jsme také rádi, že jsme ho alespoň ve druhém utkání porazili. Naštěstí přišel na závěrečné minuty Néstor a poslal Štetinovi na hlavu krásný balón, takže jsme přece jen vyhráli.

Zvládli byste to i v případě, kdyby se ostravský Granečný nenechal hloupě vyloučit a vám se nenabídla početní převaha trvající pětadvacet minut?

To tedy nejsem schopen říct. Každopádně to od něho byla hloupost, která nám určitě pomohla.

Přitom jsme dvakrát vedli a všechno vám nahrávalo...

Právě. Ve Spartě jsem v minulosti nikdy nezažil, abychom dvakrát v průběhu zápasu vedli a dovolili, aby soupeř pokaždé vyrovnal. Je pravdou, že se nám nedaří a nejsme ve stavu, abychom protivníka přehrávali, ale v takové situaci se prostě musíme kousnout a výhru ubojovat. Což platí i pro mě, protože i já jsem v bráně od toho, abych něco chytil.

Teď jste konečně vyhráli druhý ligový zápas v řadě, neboť po vítězství v Jablonci jste porazili i vzdorující Baník. Věříte, že jde o předzvěst lepších časů? Že se zvednete a nastartujete k lepším výkonům?

Zatím se nám to pořád nedaří ani herně, ani výsledkově. V Jablonci jsme sice vyhráli, ale ve středu jsme s Baníkem vypadli z poháru a teď ho pro změnu porazili. Přitom žádný problém nemáme, od trenérů po kustody se snažíme opravdu všichni, ale neklape to a nejsme schopni se dát dohromady. Fotbalovou kvalitu přitom máme v kádru extrémní, ale v zápasech nám to nejde.

Takže bezmoc a deprese, která na vás z tohoto stavu padá?

Proč deprese? Nikdo neumřel, nemocní také nejsme, prostě to zatím nejde a nefunguje. Asi potřebujeme čas. Nebo spíš víc času. Během tureckého angažmá jsem ho na adaptaci také potřeboval, proto se dokážu vžít i do rozpoložení cizinců, kteří k nám přišli. Všichni vědí, kolik peněz stáli a jaké platy ve Spartě berou, my na ně také spoléháme a snažíme se na ně přenést zodpovědnost, kterou sami cítíme, ale jim to zatím nejde.

Začarovaný kruh, z něhož není cesty ven?

Teď jsme vítězství nad Ostravou vyloženě ubojovali, takže uvidíme, co se bude dít dál. Mělo by nám pomoci alespoň v tom, že když nebudeme získávat body fotbalem, alespoň je ukopeme.

Není to na Spartu málo?

Je. A dokonce velmi málo. Ale je to cesta... Ani Plzeň nevyhrává všechny zápas tím, že by soupeře přehrávala fotbalem, ale za vítězstvími jde a když je potřeba, ukope je a ubojuje. Vyhraje třeba 1:0 nebo 2:1, ale vyhraje. Nám se to zatím nedařilo.

Reklama

Související témata: