Hlavní obsah

Ani přítomnost Rosického nepomáhala. Přitom s Tomášem jako by nás bylo o jednoho víc, hloubal Štetina

Praha

Ulevilo se mu. Aby ne, když po jeho chybě Ostrava i podruhé vyrovnala a v nedělní ligové partii na Letné se tak schylovalo k repríze středeční pohárové blamáže. „V lepší čas můj gól snad ani nemohl přijít,“ oddechl si slovenský stoper Lukáš Štetina po premiérové trefě ve sparťanském dresu, kterou odčinil své zaváhání, jež De Azevedo potrestal. „A navíc to byla branka vítězná,“ připomínal, že deset minut před koncem zajistil svému týmu tolik potřebnou výhru (3:2) a tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marc Janko (vzadu) gratuluje Lukáši Štetinovi, autorovi třetího gólu Sparty proti Baníku.

Článek
Fotogalerie

Bylo to ovšem zase martyrium, které si musela Sparta protrpět, než Baník alespoň na druhý pokus porazila. Přitom po rychlém gólu z penalty vedla, navíc posledních pětadvacet minut hrála proti soupeři dohrávajícímu bez vyloučeného Granečného jen v deseti.

„Schovávali jsme se, chvílemi jako bychom se báli hrát," hledal Štetina příčiny, proč se letenský tým zase zmítal v křeči a trýzni.

Ani přítomnost dirigenta Tomáše Rosického, který tentokrát zvládl celých devadesát minut, nepomáhala. Jeho přihrávky, centry a nápady totiž nenacházely u spoluhráčů pochopení a adekvátní odezvu.

„Samozřejmě že Tomáš hraje velkou roli. Když je na hřišti, mám pocit, že je nás o jednoho víc," připouštěl Štetina, že Rosického přítomnost byla v nedělní ligové partii znát. Zvláště, když ostravský Baník byl stejně nepříjemný jako ve středu, kdy Spartu vyřadil z domácího poháru.

„Ostrava opravdu nehrála zle a dokázala nás potrápit. V poháru a teď zase. Zvláště, když se v její sestavě objevil Baroš, který těžil ze svých velkých zkušeností. Věděl jak na nás a uměl si nás povodit."

„Rosický sice hrál, ale na hřišti není jen on. Je nás tam dalších deset," uznával Štetina, že Sparta dál hledá svou tvář a formu. „Musíme si umět víc vyhovět a zlepšit se. Vítězství nad Ostravou by nám k tomu mělo pomoci."

Právě on se o něj postaral, což ho pochopitelně těšilo stejně, jako odčiněná chyba předcházejí druhému ostravskému gólu.

„Už ve středečním pohárovém utkání jsem měl nějaké šance, předtím v lize také, ale až teď ve chvíli pro nás nejpotřebnější jsem se trefil," kvitoval, že se poprvé od letního příchodu z Julisky na Letnou střelecky prosadil.

„Nešlo o žádný nacvičený signál z dob našeho společného působení v Dukle. Néstor kopnul roh výborně, já mu jen ukazoval, kam by měl míč poslat," chválil svého spoluhráče.

Reklama

Související témata: