Hlavní obsah

Baroš urážky na Letné neslyšel! Vládla tady komorní atmosféra, jako vždy, tvrdí

Praha

Nešlo mu o dodatečnou oslavu sobotních šestatřicátých narozenin, šlo mu o Baník. Po dvanácti ligových kolech má ostravský ligový nováček na kontě jen osm bodů, zmítá se u dna tabulky, takže jeho kapitán Milan Baroš si uvědomuje, že situace začíná být prekérní. I proto chtěl se svým týmem v nedělní partii zopakovat na Letné pohárovou středu a minimálně remízu uhrát. „S takovou Spartou jsme bodovat měli,“ povzdechl si hořce, když zápas skončil a Baník v něm vyšel po prohře 2:3 naprázdno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš z Baníku Ostrava během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Až do vyloučení Granečného jste Spartu trápili a k bodu jste měli opravdu blízko. Jeho vyloučení však bylo pro vás osudové.

A hlavně zbytečné, protože k situaci došlo uprostřed hřiště. Dohrávali jsme v deseti, zatáhli jsme se a doufali, že remízu ubráníme. Jenže na těžkém terénu ubývaly síly, Sparta nás dostala pod tlak a ze standardní situace nakonec zápas rozhodla. Kdybychom dohrávali v jedenácti, bod bychom si odvezli.

Ono ale nešlo jen o vyloučení, ale třeba i o penaltu nařízenou už po osmi minutách, která ve vás vyvolala evidentní frustraci.

Šural a Azackij se drželi navzájem a byli metr od sebe. Takových soubojů je v šestnáctce během zápasu hodně, rozhodčí ho ovšem, bohužel pro nás, posoudil jako faul. Ovšem až na upozornění pomezního, i když takovéto verdikty by měly být v jeho kompetenci.

Takže pocit křivdy?

Nařízená penalta utkání ovlivnila, ale na rozhodčího se vymlouvat nebudu. Na Spartě jsme měli i tak bodovat.

To jste si po středě, kdy jste ji vyřadili z poháru, tolik věřili?

Četl jsem vyjádření, že s Ostravou Sparta vypadnout neměla, já si teď naopak myslím, že s touhle Spartou jsme bodovat měli i v druhém zápase. Vždyť je to průměrný český ligový mančaft, který sice má ve svých řadách až na pár výjimek hráčské individuality, ale jako tým nepůsobí dobře. Chtěli jsme toho využít a až do vyloučení Granečného se nám to dařilo.

I vám se v zápase dařilo. První gól vám sice sudí pro milimetrový ofsajd neuznal, ale druhou šanci jste využil, takže už i na Letné jste se trefil.

Jenže co z toho, když nemáme body? Pořád je to stejná písnička - venku prohráváme v posledních okamžicích, takže body nám schází. Máme jich osm, což je strašně málo. Proto se už teď musíme soustředit na další zápas s Mladou Boleslaví. Potřebujeme vyhrát, abychom se na jaře nedostali do problémů.

Jednu velkou výhodu mít budete, protože se můžete spolehnout na fanoušky, kteří za vámi přijeli navzdory větrné slotě i do Prahy a na Letné vám vytvořili prakticky domácí atmosféru.

A to jich ještě spousta nepřijela, protože zůstali ve vlacích. Jsou nejlepší, jezdí s námi všude, a právě pro ně jsme chtěli bodovat i na Spartě. Bohužel to nevyšlo.

Zato v sektorech domácích příznivců vládla tíživá nálada. Fanoušci Sparty se vlastně zmohli jen na urážky adresované především vám osobně...

Fakt? Oni něco řvali? Nebyli vůbec slyšet. Vládla tady komorní atmosféra jako vždycky.

Reklama

Související témata: