Hlavní obsah

Tvrdý trest! Za házení dýmovnic nesmí šest fandů Karviné rok na fotbal

Karviná

Podmíněné tresty a k tomu ještě roční zákaz vstupu na domácí i venkovní fotbalové zápasy udělil soud v Karviné šesti fanouškům karvinského klubu. Podle rozsudku, který už je pravomocný, během březnového prvoligového utkání mezi domácí Karvinou a Zlínem (1:0) házeli na plochu dýmovnice a světlice. ČTK to dnes řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbaloví fanoušci házejí světlice - ilustrační foto.

Článek

Šest mužů ve věku od 22 do 41 let soud odsoudil už dříve. Tresty se ale teprve v těchto dnech staly pravomocnými. "V sektoru domácích zapálili dýmovnice a světlice, které hodili na hrací plochu. Zápas musel být na minutu přerušen," popsala mluvčí. Soud muže uznal vinnými z výtržnictví a narušení průběhu organizovaného sportovního utkání. "Čin spáchali navíc jako členové organizované skupiny," dodala.

Tři odsouzení - jeden ve věku 23 let a dva jednatřicetiletí - si vyslechli trest v trvání tří měsíců. Další muž ve věku 41 let odešel od soudu s trestem o měsíc delším. Šestiměsíční tresty dostali dva muži ve věku 22 a 32 let. Všem soud stanovil zkušební dobu v délce okolo jednoho roku.

"Navíc soud všem odsouzeným uložil roční zákaz vstupu na domácí a venkovní mistrovská, pohárová a přátelská utkání fotbalového klubu MFK Karviná. Klubu pak mají uhradit vzniklou škodu, která přesáhla 60 000 korun," řekla Viačková.

Reklama

Související témata: