Hlavní obsah

Škoda sprinterem kola, Hašek polyká kilometry jako kdysi táta

Praha

Lídři víkendu jsou z Vršovic. Vybraná fitness data 12. kola fotbalové HET ligy nabídla jeden zajímavý úkaz. Přední příčky mezi maratónci totiž obsypali klasičtí defenzivní záložníci, přičemž nejvytrvalejším běžcem ze všech byl Martin Hašek z Bohemians. Nejlepším sprinterem byl pro změnu slávista Milan Škoda.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Milan Škoda ze Slavie se raduje z gólu v Uherském Hradišti.

Článek
Fotogalerie

Jablko nepadá daleko od stromu. V případě dvaadvacetiletého středopolaře Bohemians Martina Haška to platí takřka stoprocentně. Jeho otec a současně hlavní trenér klokanů byl totiž sám neúnavným bojovníkem, který v dobách své hráčské kariéry nedal metr zadarmo.

Jeho talentovaný syn Martin je dlouhodobě jedním z nejlepších ligových maratónců a své pověsti dostál i v kole posledním, kdy se Pražané utkali doma se Zlínem. Hašek při utkání naběhal parádních 12 150 metrů, čímž o víkendu běžecky předčil všechny ostatní. Včetně opory soupeře Petra Jiráčka, jenž s 12 092 metry skončil jako celkově druhý.

Zajímavé je, že prvních pět příček ze šesti obsadili defenzivní záložníci! Kromě Haška s Jiráčkem se jedná o čtvrtého Tomáše Součka ze Slavie, pátého Miloše Kratochvíla z Brna a šestého Jiřího Kulhánka z Liberce. Navíc na postu klasického štítu může hrát i olomoucký David Houska, jenž skončil jako třetí.

Mezi sprintery byl nejlepší ryzí střelec - slávista Milan Škoda. Na půdě Slovácka naběhal ve sprintu skvělých 380 metrů a navrch přidal proměněný pokutový kop. O druhou a třetí příčku se pak podělili Jan Navrátil ze Slovácka s teplickým Janem Rezkem, kteří shodně sprintovali 320 metrů. Jako čtvrtý skončil liberecký Petr Ševčík, páté místo bral viktorián Jan Kopic.

Úspěchu na poli fitness dat se ale dočkala i Sparta, jejíž obránce Costa pro změnu vyvinul nejvyšší rychlost ze všech. Nejvíc sprinterských náběhů (22) měl zase jablonecký Stanislav Tecl, jenž navíc v Liberci skóroval hned v první minutě. I tak se ale z vítězství v Podještědském derby radovali domácí, kteří zvítězili jasně 4:1.

Reklama