Hlavní obsah

Od první minuty jsme byli v křeči, říkal po domácí porážce ostravský Šindelář

Ostrava

Ostravský Baník sice ve 13. kole přerušil sérii pěti domácích remíz, nemá z toho ale radost. Proti Mladé Boleslavi dovolil soupeři jedinou přímou střelu, i to ale stačilo k porážce 0:1 a pádu na sestupovou pozici. Ostrava za 90 minut nevyprodukovala ani jednu přímou střelu na branku, nepomohlo jí ani vyloučení hostujícího gólmana Agajeva. „Chtěli jsme navázat na Spartu a konečně doma zvítězit, ale bylo to naopak. Od první minuty jsme byli v křeči," litoval obránce Baníku Martin Šindelář.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Martin Šindelář a Oleksandr Azackij z Baníku, Ruslan Mingazov z Mladé Boleslavi a Jean-Pierre Morgan z Baníku během utkání 13. kola HET ligy.

Článek

Dvakrát jste potrápili Spartu, v poháru jste ji i porazili, v důležitém domácím utkání jste ale zabrat nedokázali, proč?

Taky bychom to rádi věděli. Tohle je jen o nás. Se Spartou se dokážeme vyhecovat a oba zápasy odjezdit, a pak nejsme schopní zvládnout takový zápas. Je to smutné. V závěru jsme měli po vyloučení jejich brankáře tři dobré šance. Ale bohužel. Věřili jsme tomu, tlačili, ale nic z toho.

Nehráli jste dobře od začátku. Neunesli jste tlak?

To musí říct každý za sebe. Je to těžké, víme, v jaké jsme situaci, že to musíme zvládnout, ale nedaří se nám to. Nedá se tomu v myšlenkách vyhnout.

Těch nepřesností tam bylo spoustu. Je to tím?

Byla tam křeč. Jsme si vědomi situace, ve které se nacházíme a chybí nám lehkost. Od začátku nám chyběla. Nevím proč to na Spartě šlo a teď ne. Jestli to bylo tím, že jsme na Spartě byli outsideři a možná jsme v hlavách vypli. Teď, když jsme to měli zvládnout, tak tam byla křeč od první minuty.

Znovu jste dostali brzy gól. Vypadalo to, že se na Mingazova díváte a nevíte, co s ním.

Naváděl si to, snažili jsme se blokovat, aby nemohl nikomu přihrát do šestnáctky a on to pak špičkou bodl, ani nevím, jestli to tak chtěl zahrát. Jen do toho píchl a skončilo to gólem.

Kouč Kučera vás posunul z pozice stopera do role defenzivního štítu. Jak se vám tam líbí?

Je to trochu jiné, ale zase tak rozdílný post to není. Snažím se plnit, co trenér chce a ve dvou zápasech nám to vyšlo. Proti Boleslavi jsem tam ale moc platný nebyl. Mysleli jsem, že to pomůže, že tímto vyztužíme defenzivu a nebudeme dostávat branky, ale stejně dostaneme takový gól.

Reklama

Související témata: