Hlavní obsah

Plzeň vyhrála ve šlágru nad Slavií. Sparta veze ze Zlína remízu, na lídra ztrácí 17 bodů

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce vyhráli v úvodním nedělním utkání 13. kola HET ligy doma nad Brnem 1:0. Zápas rozhodl rychlý gól Zeleného. Ve druhém utkání Zlín remizoval se Spartou 2:2. Pražané přišli o výhru v nastavení, kdy se trefil Džafič. Večerní šlágr mezi Plzní a Slavií rozhodla ve prospěch domácí Viktorie trefa Daniela Koláře. Západočeši vyhráli 1:0 a vedou ligu o 13 bodů před Sigmou Olomouc.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michael Ngadeu Ngadjui ze Slavie stíhá plzeňského hrdinu Daniela Koláře ve šlágru 13. kola ligy.

Článek
Fotogalerie

Daniel Kolář zařídil svým gólem vítězství Plzně nad Slavií

Josefu Hušbauerovi se nelíbí velká rotace ve Slavii

Trenér Jaroslav Šilhavý po prohře v Plzni

Trenér Pavel Vrba po výhře nad Slavií

Zbrojovka klesla po sobotě na poslední příčku tabulky a neodlepila se z ní. Na Střelnici šel totiž do vedení Jablonec už v 4. minutě zásluhou Zeleného. Na další trefu už čekali fanoušci marně, ale domácím to radost ze získaných tří bodů nevzalo.

Sparta tajně snila o tom, že poprvé v sezóně vyhraje tři kola v řadě. A k tomuto cíli byla hodně blízko. Na zlínské Letné sice brzy prohrávala po gólu Ekpaie. Jenže ještě do přestávky se parádně trefil z trestného kopu Šural a když po pauze poslal Pražany do vedení Janko, byli hosté blízko výhře. V úplném závěru ale vyrovnal Džafič na konečných 2:2.

Trefa Daniela Koláře chvíli před koncem rozhodla ligový šlágr mezi Plzní a Slavií ve prospěch Západočechů. Ti mají v čele tabulky obrovský náskok. Slavia je třetí, když zaostává za lídrem o čtrnáct bodů. Plzeň vyhrála všech třináct ligových zápasů v této sezóně.

Program 13. kola:
Sobota
Dukla - Karviná 3:2
Teplice - Slovácko 3:0
Ostrava - Ml. Boleslav 0:1
Jihlava - Liberec 3:1
Bohemians - Olomouc 1:1
Neděle
Jablonec - Brno 1:0
Branka: 5. Zelený.
Zlín - Sparta 2:2
Branky: 15. Ekpai, 90+1. Džafič - 24. Šural, 79. Janko.
Plzeň - Slavia 1:0
Branka: 79. Kolář.
Fotbalisté Plzně vedou po 13. kole ligu o třináct bodů před Olomoucí. Myslíte si, že je nejvyšší soutěž rozhodnutá a mistrem budou Západočeši?
Ano. Plzeň už si mistrovský titul pohlídá.
86,5 %
Ne. Plzeň ještě během 17 kol může o náskok přijít.
13,5 %
Celkem hlasovalo 9764 čtenářů.

Reklama