Hlavní obsah

Tři výhry v řadě Sparta na podzim ještě nepoznala. Překročí ve Zlíně svůj stín?

Praha

Olomouc v sobotu jen remizovala, Liberec dokonce prohrál. Letenští fotbalisté mohou jejich ztrát využít, musejí však překročit svůj vlastní stín. Pátá Sparta si v nedělním duelu 13. ligového kola chce ze Zlína odvézt třetí vítězství v nejvyšší soutěži za sebou, což se jí během podzimu ještě nepodařilo. Minulé dvě výhry v řadě nad Jabloncem a Baníkem jsou jejím maximem...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Letenský Lukáš Mareček a zlínský Vukadin Vukadinovič, který proti Spartě hrát nemůže.

Článek

Sparťané se po jednoznačné výhře 3:0 v Jablonci protrápili k domácímu triumfu 3:2 nad Baníkem, předtím však na Letné s ostravským nováčkem vypadli v osmifinále MOL Cupu. Devátý Zlín ve čtvrtek ve skupině Evropské ligy prohrál v Kodani 0:3, navíc mu proti Spartě nepomůžou Daniel Holzer a Vukadin Vukadinovič, kteří hostují právě z letenského mužstva.

„V neděli na nás budou velmi dobře připraveni, i když ve čtvrtek hráli těžký zápas a museli cestovat," avizuje Radoslav Kováč, asistent trenéra Sparty.

„Spoléhat na nabitý program soupeře určitě nebudeme. Ve Zlíně chceme vyhrát, ne brát úplně ohled, jestli v týdnu hráli, nebo nehráli," říká záložník Lukáš Mareček pro klubový web.

Ševci mají velkou motivaci

Výhodu ale Sparta má. Holzer a Vukadinovič jsou stálými členy levé strany zlínské sestavy. A kvůli dohodě klubů teď budou chybět.

„Pro Zlín určitě komplikace. Naše kluky sledujeme. Hrají každý zápas, což je pro ně velmi dobré. Kouč Páník je ovšem natolik zkušený, že si s jejich absencí poradí," míní Kováč.

„S ohledem na poháry mají dost široký kádr. Musí do sestavy sáhnout, ale nahradí je. A my se soustředíme sami na sebe," zdůrazňuje Mareček.

Zlínský kouč Bohumil Páník doufá, že jeho tým po prohře v Kodani dokáže rychle přepnout na ligu.

„Do utkání se Spartou dáme všechny síly. Pokusíme se urvat zápas pro sebe a zvýšit si sebevědomí. Motivaci mají naši hráči v soubojích se Spartou vždy velkou. Navzdory určité únavě v současném náročném programu chtějí uspět," ujišťuje Páník.

Reklama

Související témata: