Hlavní obsah

Z Bohemky jsme si odvezli zlatý bod, přiznal olomoucký kouč Jílek

Praha

Olomouc poskočila nejméně do nedělního večera na druhé místo tabulky HET ligy. V sobotním chladném večeru uhrála ve vršovickém Ďolíčku bod za remízu 1:1. I její kouč Václav Jílek však přiznal, že Bohemians byli zejména po změně stran jasně lepším týmem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sigmy Olomouc Václav Jílek během utkání 13.kola HET ligy na hřišti Bohemians Praha 1905.

Článek

„Získali jsme zlatý bod! Domácí byli lepší. Bohemka nás ničím nepřekvapila. Hrála poctivý, běhavý fotbal. Dala do utkání víc energie. Z naší strany to bylo jedno z nejslabších utkání s obrovským množstvím nepřesností. Ve druhé půli jsme chtěli zápas kontrolovat, vedli jsme, ale dostali jsme dost laciný gól. Domácí mohli i slavit vítězství," přiznal kouč Sigmy.

Po změně stran to vypadalo při velkém tlaku Bohemky, že Sigmě docházejí fyzické síly. To Jílek odmítl. „Ve fyzičce nebyl problém, ale ukázalo se, jak těžko se na Bohemce hraje. To prostředí domácí hráče extrémně motivuje, zejména, když na to máte typy hráčů. Oni cítili šanci, že mohou zápas otočit, šli za tím. Když tlačili, ukázala se naše technická nedokonalost, nepodrželi jsme míč," přiznal.

Svlékli je donaha

Sigma neprohrála podesáté v řadě a reálně může myslet na pohárovou Evropu. „To je sice hezké, ale zůstáváme realisty. Bohemka nás dnes svlékla donaha, pořád máme na čem pracovat a co zlepšovat. O pohárech vůbec nemluvíme," konstatoval kouč Olomouce.

Pohárovou Evropu ale má v hlavě. A možná nejen Evropskou ligu. Na otázku, co by si přál za výsledek z nedělního šlágru podzimu mezi Plzní a Slavií odpověděl: „Ideální by byla remíza." To by ale mohlo znamenat, že Sigma v koutku duše pomýšlí i na útok na titul, protože jinak by si přála spíš výhru Plzně. Po reprezentační pauze ji doma čekají dva zápasy s těžkými soupeři. Nejprve hostí Zlín a na konci měsíce přivítá na Andrově stadiónu Spartu.

kft, Sport.cz, Právo

Reklama

Související témata: