Hlavní obsah

Rosa je můj šajtlový vzor, prozrazuje záložník Bohemky Hašek

Praha
Aktualizováno

Dvaadvacetiletý záložník Bohemians 1905 Martin Hašek je fotbalově jiný typ, než byl jeho otec stejného jména, který si zahrál za Spartu i Ligu mistrů a nyní šéfuje svému synovi jako kouč vršovických klokanů. Zatímco táta byl bojovník, bijec, syn je větší technik, který ale dává důležité góly. Svoji šikovnost ukázal i v sobotním duelu se Sigmou, které dal utěšenou střelou šajtlí vyrovnávací gól.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek mladší (vlevo) a Milan Kocič oslavují gól na 1:1 během utkání 13.kola HET ligy, kdy hráli Pražané proti SK Sigma Olomouc.

Článek
Fotogalerie

„Takhle jsem to opravdu chtěl vystřelit, jen jsem myslel, že míč půjde víc za tyč. Takhle se dala střela chytit. Gólmana Sigmy asi zaskočilo, že jsem vystřelil. Míč se mi zapletl mezi nohama, nečekal ode mne takové řešení," popisoval Hašek mladší moment, který přinesl jeho týmu bod. Ve střelách vnějším nártem, tedy šajtlí, se prý vyžívá... „Zkouším je hodně na tréninku. Mým šajtlovým vzorem je Rosa (Tomáš Rosický)," culil se.

Sílu týmu cítil už v kabině

S bodem ze souboje s Olomoucí moc spokojený nebyl. „Prohrávali jsme, takže z tohoto pohledu je dobrý, ale my jsme měli šance na to, abychom vyhráli. Měl jsem dobrý pocit už v kabině. Cítil jsem, že všichni chtějí vyhrát, šance na to jsme měli, dokonce jsme nedali penaltu. Takže z tohoto pohledu jsme vlastně dva body ztratili," krčil rameny.

O tom, že z bitvy se Sigmou nevyjdou vršovičtí klokani nepochyboval. „Sigma je silná, ale jak už jsem říkal, cítil jsem v kabině, že neprohrajeme. Tu sílu a víru máme v sobě. A já cítil v tomhle utkání, že je obrovská. Inkasovaný gól v první půli nás sice trochu opařil, ale rychle jsme se vrátili k naší hře a ve druhé půli měli velkou převahu a spoustu šancí. Trefili jsme tyč, chybělo snad deset centimetrů, když se míč kutálel po čáře. Věřil jsem ve vítězství i za stavu 0:1. Myslím si, že zejména ve druhé půli jsme podali jeden z našich nejlepších podzimních výkonů," zdůraznil.

Skandování: „Martin Hašek!" Vztahuje junior na sebe

Pokutový kop v posledních sekundách nastavení první půle neproměnil Jevgenij Kabajev. „On je dává. Já je také kopu, ale poté, co jsem ji v penaltovém rozstřelu s Vlašimí v MOL Cupu neproměnil, tak jsem se na ni tentokrát ani nehnal. On by mi Kabajev stejně asi míč nepůjčil," říkal už s úsměvem. „V kabině jsme ho utěšovali, pak hrál lépe než v první půli," dodal.

Mezi novináře přišel už ve chvíli, kdy končila tisková konference s jeho otcem a trenérem stejného jména i příjmení. Na dotaz, jak vztahuje skandování fanoušků: „Martin Hašek!" Kouč odpovídal velmi diplomaticky, zato syn byl přímočarý: „Já to samozřejmě vztahuju na sebe," smál se Martin Hašek junior.

Reklama