Hlavní obsah

Tecl do reprezentace? Moc jsem tomu nepomohl, litoval jablonecký útočník zahozené penalty

Jablonec nad Nisou

Figuruje mezi náhradníky reprezentačního výběru, ale dodatečnou pozvánku od Karla Jarolíma po utkání Jablonce s Brnem Stanislav Tecl nečeká, přestože poslední celek ligy porazili Severočeši těsně 1:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký útočník Stanislav Tecl na brankáře Zbrojovky Dušana Melichárka v utkání 13. kola HET ligy nevyzrál.

Článek

„Tímto výkonem jsem tomu moc nepomohl. Takže asi nominaci nečekám... Teď se spíše soustředím na to, abych v reprezentační pauze dobil baterky, protože už je to přeci jen dlouhé a je potřeba si odpočinout. Teď je na to ta pravá chvíle," pověděl po výhře nad Brnem nejlepší jablonecký útočník, který po půlhodině hry za stavu 1:0 neproměnil pokutový kop. Ten sudí Pavel Orel nařídil za faul Tadase Kijanskase právě na něj.

„Zasekl jsem si to tam a někdo mi dupnul na nohu, nebylo co řešit. Myslím, že i rozhodčí to viděl dobře, alespoň co mi říkal. Určitě to bylo dobře odpískané. Bohužel jsem penaltu nedal. Naštěstí jsme však zápas vyhráli," poznamenal Tecl, který tak zůstal v této sezóně na sedmi vstřelených ligových gólech.

„Stoprocentně teď platilo, že se penalta nedá dobře chytnout, ale jen špatně kopnout... Nepovedlo se mi to, gólman byl lepší než já. Ale když se vyhraje, tak to bolí o dost méně," pověděl Tecl, jemuž brankář Zbrojovky Dušan Melichárek vystihnul stranu a desítku vyrazil.

Gólman myslel, že na penaltu půjde Tráva

„Vůbec jsem nečekal, že to půjde kopat on, když penalta byla na něj. Myslel jsem, že půjde spíše Tráva (Trávník) a rozhodnul jsem se na poslední chvíli a chytnul jsem ji, což bylo důležité. Nás to nakoplo a od té doby jsme byli určitě lepším mužstvem. Ale nevytvořili jsme si žádnou brankovou příležitost a fotbal se hraje na góly," smutnil Melichárek po těsné prohře.

„Nás to trochu utlumilo a Brno nakoplo. Potom se do toho člověk těžko dostává. Ale myslím, že jsme Brno nepustili do žádné šance, což bylo důležité po posledních zápasech, kdy jsme dělali obrovské chyby a soupeři nás za to trestali. Je to pro nás hodně cenné," přiznal Tecl. Jablonec totiž v posledních třech soutěžních zápasech dostal hned deset branek.

„Do obrany jsme hráli mnohem více organizovaně a opravdu bylo pro Brno těžké se tam dostat. I když to zkoušeli nějakými nákopy, kluci to vzadu super odskákali a nepamatuji si, že by mělo Brno nějakou vyloženou šanci a takhle by to mělo vypadat," uzavřel Tecl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.