Hlavní obsah

Karviná odvolala kouče Webera. Tým dočasně převzal Vlk s Muchou

Jiří TomaškovičSport.cz
Aktualizováno

Sobotní utkání s Duklou Praha, které Karviná prohrála 2:3, přestože na Julisce vedla už o dvě branky, bylo posledním, v němž slezský tým vedl trenér Jozef Weber. V neděli odpoledne se nejdéle sloužící ligový kouč s vedením klubu dohodl na ukončení spolupráce. Tým dočasně povede sportovní ředitel Lubomír Vlk společně s dosavadním asistentem Josefem Muchou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jozef Weber na lavičce Karviné skončil

Článek

Důvodem Weberova konce jsou podle mluvčího Karviné Adama Januszka pouze neuspokojivé výsledky. Karviná v aktuálním ročníku vyhrála pouhé dvě utkání, porážka s Duklou byla čtvrtou v řadě. „Po třinácti kolech HET ligy máme pouhých osm bodů. A přestože se vedení klubu shodlo, že herní projev není špatný, bodový zisk je neuspokojivý. Od pondělí tak povede A-tým sportovní ředitel Lubomír Vlk společně s Josefem Muchou," uvedl Januszek.

Weber přišel do tehdy druholigové Karviné v červnu 2014 a nesmazatelně se zapsal do historických kronik klubu. MFK Karviná pod jeho vedením poprvé v historii postoupila v sezóně 2015/2016 do české nejvyšší soutěže a v premiérovém ročníku vybojovala desáté místo.

Na lavičce slezského klubu odkoučoval Weber dohromady 101 mistrovských utkání, ve kterých si připsal 40 vítězství, 27 remíz a 34 porážek. „Trenéru Weberovi moc děkujeme za výborně odvedenou práci, protože už navždy zůstane podepsán pod historickým postupem do nejvyšší soutěže. Nyní se naše cesty rozcházejí, ale nemusí to být navždy. V další trenérské kariéře mu přejeme jen to nejlepší," řekl předseda dozorčí rady klubu Jan Wolf.

Reklama

Související témata: