Hlavní obsah

Kolaps Sparty ve Zlíně? Úplně zbytečně jsme zalezli, nechápe záložník Frýdek

Zlín

Fotbalisté Sparty, kteří dorazili na Moravu bez zraněného špílmachra Rosického i kanonýra Lafaty, sice odpověděli v emotivním duelu ve Zlíně dvěma góly na vedoucí trefu domácích, avšak v hektickém závěru těsný náskok neudrželi. Zápas skončil 2:2 a Pražané mají další důvod k přemýšlení. "Bohužel jsme si připsali další ztrátu," shrnul dojmy v kabině Sparty Josef Šural, autor jedné z branek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Andrea Stramaccioni během utkání 13. kola HET Ligy ve Zlíně. Po remíze 2:2 měl kouč opět o čem přemýšlet.

Článek

„Je to obrovská škoda. Po naší druhé brance jsme už bohužel vůbec neudrželi balón a vpředu jsme nic nevymysleli," smutní útočník Josef Šural, autor vyrovnávacího gólu Pražanů na 1:1. „V koncovce se mi sice poslední dobou daří, ale okamžitě bych to vyměnil za týmový úspěch," povzdechl si.

Ani sparťanský záložník Martin Frýdek kolaps v první minutě nastavení nechápal. „Úplně zbytečně jsme zalezli dozadu. Vůbec nevím, co se nám ke konci honilo v hlavách. Když dáme v závěru rozdílový gól, tak už to musíme udržet. Nevím, proč jsme za stavu 2:1 nepokračovali v aktivní hře," kroutí nevěřícně hlavou.

Po delší době dostal šanci v základní sestavě. „Jsem za to rád, snažil jsem se odvést stoprocentní výkon," říká Frýdek, který nedělal vědu z toho, že střetnutí bylo mimořádně nervózní a v přerušené hře často plály emoce. „To k důležitým zápasům patří." má jasno.

Trenér Andrea Stramaccioni přijal další ztrátu poměrně klidně. „Z remízy jsem po takovém průběhu utkání pochopitelně zklamaný. Bohužel jsme doplatili na chvilkovou nekoncentrovanost. Cením si ale, že jsme dokázali průběh zápasu otočit. Odehráli jsme velmi dobrý venkovní duel. To, co se nám přihodilo na konci, je sice špatné, avšak pro nás je na druhou stranu solidní vizitkou, že to byla jediná střela Zlína na branku ve druhé půli. Většinu času jsme měli střetnutí pod kontrolou," přemítá italský kouč.

Lafata má určitě radost, že se Šuralovi daří, řekl kouč

Ani na lavičce náhradníků znovu neseděl nedávný kapitán Lafata. „I on má určitě radost, že ho teď ve střílení gólů zastupuje Šural. S Davidem se bavíme o tom, jaká bude jeho role v našem projektu do budoucna," říká Stramaccioni.

Opakuje, že cílem Letenských je nadále poskočit na druhou příčku ligové tabulky a dostat se do předkola Ligy mistrů. „V zimě se rozhodneme pro šestnáct až osmnáct fotbalistů, s nimiž ho budeme chtít naplnit. Mám radost, že nám rostou výrazné osobnosti typu Štetiny, Hovorky či Mavuby," tvrdí.

Reklama

Související témata: