Hlavní obsah

Výhra, která hřeje, libuje si Kolář. Sešívaní už hledí ke druhé příčce, netají Laštůvka

Plzeň

Urputný šlágr spěl pomalu k plichtě, když plzeňský kotel začal skandovat: „Remízu nechceme!“ Kapitán Viktorie posléze jeho přání splnil, jediná vydařená trefa zdálky nakonec rozhodla nejen zápas, ale nejspíš i otázku titulu. Fotbalisté Plzně ve šlágru podzimu Slavii porazili 1:0 a na cestě za trofejí je sotva někdo zastaví.

Daniel Kolář zařídil svým gólem vítězství Plzně nad SlaviíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Josefu Hušbauerovi se nelíbí velká rotace ve Slavii

Trenér Pavel Vrba po výhře nad Slavií

Trenér Jaroslav Šilhavý po prohře v Plzni

„Zřejmě šlo o střelu, kterou bych chytat měl. Vysvětlil jsem ale v kabině, že jsem vůbec nic neviděl, někdo z našich kluků mi zaclonil. Míč jsem zaregistroval metr, dva přede mnou, šel úplně mimo mě," kaboní se brankář Jan Laštůvka.

Plzeňský kapitán tak během podzimu skolil jak Spartu, tak Slavii. „Že ze mě má být najednou specialista na pražská S...? Kdepak, podstatná je výhra. V létě se psalo, že peníze vládnou fotbalem. My jsme přitom Slavii, která má díky nim větší možnosti, přehráli a zaslouženě zvítězili. Taková výhra hřeje," líčí Daniel Kolář.

Příkaz zněl, že na těžkém terénu měli viktoriáni často střílet. „Viděl jsem, že gólman udělal úkrok do strany. Míč mu zapadl do brány docela dobře," popisuje Kolář, který po gólu vytvořil se spoluhráči zvláštní oslavné kolečko. „Já nemohl dýchat, tak jsme chvíli sbírali čas. A nebyl jsem sám, myslím, že Krmi taky ne...," chechtá se hrdina bitvy.

Slávistům samozřejmě do smíchu není. Při ztrátě 14 bodů na vedoucí Viktorii jim obhajoba titulu mizí před očima. „Nechci říci, že titul už je nesmysl, ale neupínali jsme se k němu ani před zápasem. Plzni jsme se mohli přiblížit jen na osm bodů... Musíme se dívat hlavně na sebe. A také na druhou příčkou, o niž je velký boj," má jasno Laštůvka.

Reklama

Související témata: