Hlavní obsah

Naštvaný Hušbauer se opřel do kouče: Rotace nám nevyhovuje, Plzeň hraje s 12 lidmi ligu i poháry!

Plzeň

Přílišná rotace sestavy. To je podle fotbalisty Josefa Hušbauera jeden z hlavních důvodů porážky v nedělním šlágru v Plzni (0:1). Záložník Slavie otevřeně prohlásil, že vysoký počet změn v sestavě má dopad na hru červenobílých.

Josefu Hušbauerovi se nelíbí velká rotace ve SlaviiVideo: Sport.cz

 
Článek

„Jestli je rotace naší sestavy problém? Za mě určitě ano. Myslím, že s touhle situací nejsem spokojený," řekl Hušbauer. Ve čtvrtečním duelu Evropské ligy s Villarrealem odpočíval, proti Plzni vyběhl v základu. A s ním i další, kteří se Španěly nebyli v permanenci. V evropských pohárech s Hušbauerem kouč téměř nepočítá.

„Na hřišti je vidět, že rotací je hodně. Každý zápas hraje do útočné fáze jiná sestava, navíc každý na jiném postu. To má vliv na naši hru, není to ideální," podotkl Hušbauer. „Když se podíváte na Plzeň, ligu i poháry hraje prakticky ve dvanácti ledech. A je to vidět, víc si rozumí. Nám tyto věci chybí. Navíc přišlo v létě hodně nových hráčů, je potřeba si na sebe zvyknout. Jenže když je každý zápas jiná sestava, je to pak složitý," dodal Hušbauer, který by jednoznačně přivítal, aby se základní jedenáctka ustálila.

„To je věc trenéra, který má své představy. Musí vědět on, co je špatně. Za mě, kdybych věděl, že zleva a zprava hraje pravidelně stejný hráč, bylo by to určitě příznivější. Každý má své návyky, když se kolem vás hráči mění, je to složitější," dodal Hušbauer.

Podle něj je o držiteli mistrovského titulu jasno. Smazat manko 14 bodů na suverénní Viktorii je takřka nemožné. „Myslím, že je rozhodnuto. Je sice teprve třinácté kolo, ale náskok je už velký. Jednou určitě zakopne, ale Plzeň má tak zkušený tým, že i když prohraje, těžko klopýtnou čtyřikrát v řadě," má jasno Hušbauer.

„My se musíme soustředit na sebe. Jsme v pozici, kdy jsme ze čtyř posledních zápasů tři prohráli. Není to dobrá situace. Musíme na podzim zvládnout tři ligová kola a pokusit se o postup v Evropské lize," uzavřel Hušbauer.

Povede Jaroslav Šilhavý fotbalisty Slavie i po nadcházející reprezentační pauze?
ano
81,9 %
ne
18,1 %
Celkem hlasovalo 15260 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice