Hlavní obsah

Vy víte, co bude na jaře? odmítá Vrba uznat, že po roční odmlce se vrací titul zase do Plzně

Plzeň

I ze Slavie mu přišla gratulace, protože nejvyšší boss sešívaných Jaroslav Tvrdík uznal, že obhajoba ligového primátu se pro jeho klub proměnila v chiméru. Třináctibodový náskok na druhou Olomouc a dokonce čtrnáctibodový na Slavii Plzeň k mistrovské korunovaci skutečně předurčuje, trenér Pavel Vrba se však k podobným dedukcím dál tváří odmítavě. „Vy víte, co bude na jaře?!“ argumentuje stejně, jako když při narůstajícím aktivu v průběhu podzimu připomínal, že těžké zápasy se Spartou a se Slavií jeho tým ještě čekají.

Trenér Pavel Vrba po výhře nad SlaviíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Daniel Kolář zařídil svým gólem vítězství Plzně nad Slavií

Josefu Hušbauerovi se nelíbí velká rotace ve Slavii

Trenér Jaroslav Šilhavý po prohře v Plzni

Teď už máte oba duely s pražskými rivaly za sebou, váš náskok zase narostl, takže o titulu a korunovaci se mluvit dá...

Sami víte, že je nesmysl, abychom oslavovali titul. Hraje se ještě sedmnáct kol, což představuje jednapadesát bodů, což je hodně. Čekají nás ale ještě strašně těžké zápasy. Teď hrajeme dvakrát za sebou venku a pak nás doma čeká Jablonec. A na jaře se může stát cokoli.

Momentální bodový zisk, aktivum na soupeře za vámi i suverenita, s jakou si vedete, však Plzeň k titulu předurčuje.

Nebude to tak snadné, jak to momentálně vypadá. Netušili jsme, že bychom mohli mít po třinácti kolech takový náskok, takže máme všechno ve vlastní moci, ale Slavia ještě neřekla poslední slovo.

Pro vás je ovšem důležité, že jste ji nejen přehrávali, ale nakonec i porazili.

Bylo to strašně důležité utkání dvou mužstev hrajících o titul. Pro Slavii možná důležitější než pro nás. Hrála velice dobře, a proto náš souboj nabídl fotbal, který snesl přísné měřítko.

Pražany jste hlavně ve druhém poločase přehrávali ve středu hřiště, což byl klíčový moment pro vývoj utkání, a nakonec i pro vaši výhru.

Hlavně jsme měli lepší postavení v defenzivě. Kluci se ve srovnání s přechozímu zápasy víc koncentrovali, a i náš výkon v defenzivě byl tudíž lepší a disciplinovanější. Tušili jsme, že rozhodne jeden moment, takže bylo zapotřebí trpělivosti, než dáme gól v nejtěžším střetnutí, které jsme doma hráli.

A tu jste stejně jako třeba při výhře na Spartě projevili. A navíc i výkon vašeho týmu byl mnohem lepší.

Nemyslím, že jsme podali na Letné horší výkon. Hráli jsme venku, vedli jsme, takže proč bychom hráli se Spartou nahoru dolů?!

Proti Slavii jste si museli naopak na rozhodují trefu počkat až do samého konce. A zase se o ni postaral Kolář. Musíte být moc rád, že se do Plzně vrátil a důležité zápasy je schopen rozhodnout?

V létě jste ho vy novináři tlačili do Dukly a tvrdili, že na Plzeň nemá. Proto jsem rád, že dokazuje, že to pravda není. Je to špičkový hráč, který nám rozhodujících momentech těžkých utkání pomáhá.

Slavii a práci trenéra Šilhavého jste v průběhu podzimu chválil několikrát, po nedělní výhře jste o Pražanech mluvil rovněž s uznáním. Přesto jste nad nimi měli navrch jak na hřišti, tak nad nimi máte navrch i v tabulce. V čem je příčina?

Sám jsem během angažmá v ruské Machačkale poznal, že všechno nejde hned ráz na ráz. Zvláště když posbíráte hráče ze zahraničí, což je i případ Slavie. Má dobře poskládané mužstvo, je to top tým s obrovskou kvalitou, což i v našem vzájemném střetnutí prokázala. I ona si vytvořila zajímavé situace, ale budu opakovat jen to, co už jsem řekl - v defenzivě to byl nás nejlepší podzimní výkon.

Fotbalisté Plzně vedou po 13. kole ligu o třináct bodů před Olomoucí. Myslíte si, že je nejvyšší soutěž rozhodnutá a mistrem budou Západočeši?
Ano. Plzeň už si mistrovský titul pohlídá.
86,5 %
Ne. Plzeň ještě během 17 kol může o náskok přijít.
13,5 %
Celkem hlasovalo 9764 čtenářů.

Reklama

Související témata: