Hlavní obsah

Sparta skončila po 12 letech v zisku! Projevil se prodej Dočkala a spol.

Aktualizováno

Fotbalová Sparta Praha zakončila uplynulou sezónu 2016/17 v zisku přes 22,5 miliónu korun. Podle serveru E15.cz je to poprvé za posledních dvanáct let, co se nejbohatší český klub dostal do kladných čísel. Sparta zveřejnila výsledky svého hospodaření v pozvánce na valnou hromadu na klubovém webu. Letenským pomohl postup do jarní fáze Evropské ligy a prodej některých klíčových hráčů. Záložník Bořek Dočkal odešel do Číny, útočník Patrik Schick do Sampdorie Janov a záložník Ladislav Krejčí do Boloni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Majitel Sparty Praha Daniel Křetinský po dlouhé době eviduje zisk.

Článek

Konečně se zbavili červených čísel.

V éře současného majitele Daniela Křetínského od roku 2004 skončila Sparta v zisku teprve podruhé. Poprvé hned v prvním ročníku pod nynějším vlastníkem, tehdy klub podle serveru vydělal 31,8 miliónu korun. Od té doby až do minulé sezóny hospodařila Sparta v záporných číslech.

Jak server připomíná, celkem Sparta v Křetínského éře prodělala přes miliardu korun.

Letenští v minulé sezóně, kterou zakončili na třetím místě prvoligové tabulky, měli majetek 1,16 miliardy korun. Tržby dosáhly 974 miliónů korun a vlastní kapitál činil 323,6 miliónu korun.

Zajímavé však bude sledovat další účetní uzávěrku hospodaření. V létě Sparta angažovala početný realizační tým zahraničních expertů v čele s italským koučem Andreou Stramaccionim. Trenér pak dostal do vínku hned jedenáct zahraničních posil, přitom do Evropské ligy mužstvo nedostal, z domácího poháru už vypadlo a ztratilo i nadějí na mistrovský titul, který téměř jistě zaručí přímý postup do Ligy mistrů a pohádkový zisk...

Reklama

Související témata: