Hlavní obsah

Plzeň zůstává stoprocentní! Slavia si zastřílela, Brno už není poslední

Praha
Aktualizováno

Pěti sobotními duely pokračovalo 14. kolo fotbalové HET ligy. Stoprocentní stále zůstává Viktoria Plzeň. Západočeši se pomstili Slovácku za vyřazení v poháru a v Uherském Hradišti suverénně zvítězili 4:1. V malém pražském derby přejela Slavia v Edenu Duklu 5:0. Z posledního místa se po výhře 1:0 nad Teplicemi odrazilo Brno. Naopak na dno spadl po prohře 1:2 v Liberci Baník. Druhá Sigma natáhla svou bodovou sérii na 11 zápasů, když porazila Zlín 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují gól na 3:0.

Článek
Fotogalerie

Plzeň nedopustila na Slovácku podobnou blamáž jako před týdnem doma v osmifinále MOL Cupu. Suverénním způsobem si došla pro tři body a stále drží ligovou neporazitelnost. Dvěma zásahy se blýskl Kopic, po jednom přidali obránci Řezník, který dotlačil míč do brány po neproměněné Kolářově penaltě, a Hejda. Čestný úspěch Slovácka zaznamenal v závěru Reinberk. Střetnutí bylo přibližně čtvrthodiny před koncem přerušeno na několik minut kvůli výpadkům elektřiny.

Slávisté si proti Dukle s chutí zastříleli. V malém pražském derby se dvakrát trefili kapitán Milan Škoda a Jaromír Zmrhal, pátý gól přidal Tomáš Souček. V Edenu si sešívaní připsali už šestou výhru ze sedmi střetnutí. Dukla na první venkovní vítězství v tomto ročníku stále čeká.

Páteční výhra Sparty nad Jihlavou odsunula Liberec za pražský tým na páté místo. Nicméně Slovan dokázal taktéž vítězně reagovat a opět se dostal před Letenské. O třech bodech pro Severočechy rozhodl v duelu s Ostravou dvacet minut před koncem střídající Voltr, když mezi stopery převzal přihrávku od Karafiáta a prostřelil Šustra.

Nezaváhala ani druhá Olomouc. Sigma po gólech Chorého a Hály porazila účastníka Evropské ligy Zlín a v lize bodovala pojedenácté v řadě. Naopak Ševci čekají na výhru už čtyři zápasy.

Brno proti Teplicím dohrávalo od 40. minuty o deseti po vyloučení Francise Koného. Tožský útočník dostal od rozhodčího Jílka druhou žlutou kartu, když po odpískání strčil do hostujícího Kroba. Nicméně Zbrojovka dokázala teprve potřetí v sezóně zvítězit. Krátce před koncem se prosadil střídající Michal Škoda a Brno už není poslední, na dno se propadl Baník.

Program 14. kola:
Pátek
Sparta - Jihlava 1:0
Sobota
Brno - Teplice 1:0
Branka: 86. Škoda Mich., ČK: 40. Koné (B.)
Olomouc - Zlín 2:0
Branky: 7. Chorý, 88. Hála
Liberec - Ostrava 2:1
Branky: 3. Breite, 71. Voltr - 13. Mičola
Slavia - Dukla 5:0
Branky: 9. a 32. Škoda Mil., 55. a 65. Zmrhal, 82. Souček
Slovácko - Plzeň 1:4
Branky: 90.+10 Reinberk - 17. a 70. Kopic, 36. Řezník, 58. Hejda
Neděle
15:00 Ml. Boleslav - Bohemians
15:00 Karviná - Jablonec

Reklama