Hlavní obsah

Liberec - Baník 2:1Střídající Voltr vystřelil Liberci výhru nad Ostravou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Mičola 0 : 1
71. Voltr 1 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Liberce porazili ve 14. ligovém kole Ostravu 2:1. Domácí poslal ve třetí minutě do vedení Radim Breite, ve 13. minutě srovnal Tomáš Mičola, ale v 71. minutě rozhodl střídající Radek Voltr. Slovan vyhrál nad Baníkem pátý z poslední šesti ligových zápasů a v tabulce se vrátil před Spartu. Naopak slezský nováček protáhl čekání na vítězství na třináct kol a klesl o skóre na poslední místo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Prohře Baníku nezabránil ani kapitán Milan Baroš.

Článek

Liberec vstoupil do zápasu lépe a hned ve třetí minutě otevřel skóre. Pulkrab posunul ve vápně na volného Breiteho a ten střelou mezi nohy překonal brankáře Šustra. Domácí záložník zaznamenal svůj druhý gól v ligové sezóně.

Baníku chvíli trvalo, než se oklepal, ale pak ve 13. minutě z první útočné akce srovnal. De Azevedo vysunul kolmicí Mičolu, domácí gólman sice vyběhl, ale zasáhl tak smolně, že se odrazil před hostujícího záložníka a ten střelou do prázdné branky srovnal. Také ostravský středopolař se dočkal druhé trefy v ligovém ročníku.

Liberec měl ve zbytku první půle více ze hry, ale do šancí se nedostával. Severočeši naopak vzadu udělali několik chyb, po té Kudelově z 37. minuty šel ze strany sám na gólmana De Azevedo a křížnou střelou těsně minul.

Druhý poločas odstartoval lépe Baník. Ve 47. minutě po centru zakončoval na malém vápně bývalý liberecký hráč Baroš, ale v záklonu mířil příliš vysoko. V 64. minutě po delší době zahrozil i Liberec. Po Pulkrabově přiťuknutí pálil Breite a k druhému gólu v utkání mu chyběl jen kousek. Vzápětí se Voltr marně dožadoval penalty.

Slovan stupňoval tlak a v 71. minutě šel znovu do vedení. Karafiátova kolmá přihrávka prošla až na Voltra, ten sám před Šustrem nezaváhal a poslal míč přesně k tyči. Domácí útočník dal svůj první soutěžní gól od května a Ostrava 29. inkasovanou brankou jen potvrdila pozici nejhůře bránícího celku ligy. Liberec ve zbytku zápasu už nepřipustil komplikace a připsal si třetí domácí ligovou výhru po sobě.

14. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Baník Ostrava 2:1 (1:1)
Branky: 3. Breite, 71. Voltr - 13. Mičola. Rozhodčí: Julínek - Hrabovský, Pospíšil. ŽK: Voltr, Bosančič - Morgan, Mičola. Diváci: 4875.
Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Kulhánek - Bartl (80. Mikula), Bosančič, Breite, Hybš (45. Voltr, 90. Graiciar) - Pulkrab. Trenér: Trpišovský.
Ostrava: Šustr - Pazdera, Pokorný, Azackij, Morgan - Mičola (83. Macej), Šindelář, Hrubý (78. Poznar), Granečný - De Azevedo (60. O. Šašinka) - Baroš. Trenér: Kučera.

Reklama

Související témata: