Hlavní obsah

Takovým špacírem jako se Sigmou se hrát nedá, zlobil se po nezdaru v Olomouci zlínský kouč Páník

Olomouc

Olomoucká Sigma výhrou nad Zlínem (2:0) natáhla sérii neporazitelnosti už na 11 zápasů a udržela se v tabulce na druhé příčce. Zlín na první výhru venku stále čeká a pomalu se ho začíná týkat boj o záchranu. Nebylo proto divu, že trenéři obou celků byli po utkání ve zcela rozdílném rozpoložení. Zatímco Václav Jílek zářil, zlínský Bohumil Páník byl hodně rozzlobený a na adresu svých svěřenců nešetřil kritikou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský trenér Bohumil Páník.

Článek

„Jsem spokojen s výsledkem i výkonem. Čelili jsme silnému, konsolidovanému mužstvu s řadou individualit. Možná úvod utkání byl z naší strany rozpačitý, byli jsme nervózní, ale po vedoucím gólu jsme se uklidnili a hřiště ovládli. Několikrát jsme mohli vedení navýšit. Hlavně ve druhé půli. Příležitosti Plška a Chorého byly stoprocentní. Soupeř kontroval jen jednou šancí Ekpaie. Jinak nic neměl," liboval si kouč Sigmy.

Hodně si cenil i „práce do defenzívy". „Byli jsme schopni ukočírovat Zlín v bleskových, přechodových situacích. Kvituji i to, že nasazení a poctivost až do 90. minuty byly na hranici morálu, a že jsme závěr s přispěním druhé branky kontrolovali. Klíčové zkrátka bylo, že jsme jim neumožnili předávat jednoduché míče do středu pole, eliminovali jsme Traorého s Jiráčkem v kreativitě a jejich přechodovou rychlost po ztrátě míče," vypočítával klady Jílek.

Lodivod Zlína naopak na výkonu svých svěřenců žádná pozitiva nenašel. „Náš výkon byl velmi špatný, kazíme, bázlivý výkon, málo běháme do soubojů, místo abychom se v nich šprajcli, jdeme jen fotbalově. Musíme si to vyříkat. Nemůžeme si přijet jen zahrát fotbal. Mezi tím, jak jsme tady hráli Evropskou ligu s Kodaní a teď, byl velký rozdíl," uvedl nakvašený Páník.

Zároveň přiznal, že místo na vyšší příčky, myslí spíše na boj o záchranu. „Od začátku soutěže se dívám jen pod sebe. Chtěli jsme se tady přiblížit dvaceti bodům, protože ty dávají jakýsi klid. Toho, kdo je nemá, čeká vždy těžké jaro. Nám dnes navíc odskočilo Brno, které vyhrálo a příště hrajeme se Slováckem, což je pro nás obrovsky důležitý zápas. Snad hráči půjdou pod led a uvědomí si, že takovým špacírem jako tady to nemohou hrát," pokračoval v plísnění svých svěřenců kormidelník Zlína.

Posteskl si také, že v týdnu jeho tým čeká ještě duel Evropské ligy v Tiraspolu. „S ohledem na naši situaci nám moc nesedí. Na druhou staru, hráči si tam zahrají o to, kdo nastoupí proti Slovácku. Budeme to tam mít však strašně těžké. Tiraspol se vrátil do hry o postup a tak tam čekáme peklo. A pak se Slováckem půjde o život. Buď tam zůstanou oni, nebo tam zůstaneme s nimi. Nesmíme ale hrát na tři čtvrtě plynu jako se Sigmou. Hráči si mysleli, že to bude stačit, ovšem nestačilo. Hrát se musí pokaždé nadoraz i v naší lize," zdůraznil Páník.

To jeho olomoucký protějšek již boj o záchranu řešit nemusí. „Máme 29 bodů a tak se nás to už netýká. Jsme druzí a doufám, že tam vydržíme co nejdéle. Žádné nové cíle do další části sezóny jsme si však zatím nestanovili. Chceme vyhrát co nejvíce zápasů, sbírat dál body a uvidíme, na co to bude stačit," dodal Jílek.

Reklama